Publicitat
Política · 20 de Març de 2012. 19:52h.

Foment es planteja rescatar les autopistes deficitàries de Madrid

Les radials i la que uneix la capital de l'Estat amb Barajas, entre d'altres

Foment es planteja rescatar les autopistes deficitàries de Madrid

L'autopista radial 5 de Madrid, en una foto d'arxiu

El Ministeri de Foment es planteja rescatar les autopistes deficitàries si no poden solucionar els seus problemes econòmics amb el pla de viabilitat que el Govern de Mariano Rajoy presentarà en un termini "màxim de sis mesos", segons ha anunciat la titular del departament, Ana Pastor, a Nueva Economía Forum.

Entre les nou autopistes de peatge que corren el risc de fer fallida es troben les radials de Madrid, la que uneix la capital de l'Estat amb l'aeroport de Barajas, la Madrid-Toledo i la Cartagena-Vera.

Les concesionàries d'aquestes vies ràpides sumen un passiu d'uns 3.000 milions d'euros. Entre les causes d'aquesta situació s'apunten el sobrecost de les expropiacions i la caiguda del trànsit per la crisi.

La mesura de rescat que prepara l'executiu del PP es produirà si no funcionen les iniciatives de Foment, entre les quals també hi figuren l'ampliació dels períodes d'explotació i la concesió de crèdits participatius. El rescat es produiria a través de la Societat Estatal d'Infraestructures Terrestres (Seittsa).

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#14 pers, tortosa, 21/03/2012 - 22:48

El problema no es AbertisEl problema es el PP y el PSOE que solo conciben Estado a partir de la capital,como si fuéramos un estado soviético.Eso recorta las posibilidades de competir en el mundo y generar riqueza.Sólo una poblacion desinformada puede aguantar cosas así.Como pasa con la educacion

#13 Eduard VF, Barcelona, 21/03/2012 - 21:59

Fem que les autopistes catalanes també siguin deficitàries! Que els bombin!

#12 joan, manresa, 21/03/2012 - 18:30

El Casal 18,20h.---Tanquem la paradeta amb una indinació que ens puja els colors...,i la pressió.,las grandesas espanyolistas amb las Autopistas,sobre tot a Madrid ,las perduas las acabarem pagant els catalans...¡¡¡ULL, TOCAN A SOMATEN!!! VOLEN QUE LA CAXA SEN FASI CARREG O SINO U NACIONALISARAN

#11 MARC-SABATES.COM, BARCELONA CATALUNYA //*//, 21/03/2012 - 13:54

ADEU ESPANYA ! !
VISCA CATALUNYA INDEPENDENT //*//

#10 Potaroig, Tàrrega, 21/03/2012 - 11:59

Recordeu que el Càncer de Catalunya el tenim dins.
Tots hi han contribüit, Pujol, Maragall, etc... tots en son responsables, però la culpa es nostra, si tothom votés partit independentista "otro gallo cantaría".

Jordi Potaroig.

#10.1 l'os del pirineu, el cela, 21/03/2012 - 14:21

I Abertis seguiria portan a Catalunya benecifis de mig mon. Curiós, molt curiós això de tenir empreses internacional, sembla que no agrada.