Política · 8 de Setembre de 2010. 11:07h.

Fonalleras versus Sala i Martín

L'escriptor retreu a l'economista que estigui "per sobre del bé i del mal"

Fonalleras versus Sala i Martín

Fonalleras, en una imatge d'arxiu

L'escriptor Josep Maria Fonalleras, en un article a El Periódico, recorda que "en una entrevista que es va fer famosa pel to, els exabruptes i la singular idea meritocràtica que la presidia (no es pot ser president d'un país si no tens estudis universitaris), el professor Sala Martín va assetjar l'aleshores candidat José Montilla amb uns quantes històries que l'obsessionaven".

"La llengua catalana era un dels malsons del professor. No entenia com és que es pot exigir el nivell C de coneixement als funcionaris i no pas a la més alta autoritat que els comanda. Oblidava, aleshores, un precepte clau de la democràcia. És president qui és major d'edat, reuneix les condicions legals i assegura una majoria parlamentària. I no pas qui certifica una determinada qualificació", assenyala.

Fonalleras critica que "ara, quan la qüestió l'afecta a ell, privilegiat com és, home carismàtic per damunt del bé i del mal, amenaça de deixar la universitat si se li exigeix passar un examen. Sensacional gir del destí". "L'objectiu de la mesura no és ensenyar o aprendre català a la universitat (la qual cosa seria una beneiteria), i molt menys exigir que es facin les classes en aquesta llengua", apunta.

"La norma no pretén imposar o provincialitzar o convertir les aules magnes en un aplec sardanístic. Només invoca la necessitat que els alumnes d'un país puguin parlar i fer-se entendre en l'idioma del seu país. ¿És això manicomial? Em temo que n'hi ha molts que s'ho pensen. Vivim en una societat on les evidències fan nosa, on clamar per l'obvietat sembla un despropòsit", conclou.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Ramon, Manresa, 09/09/2010 - 19:01

Doncs expliquim per a que serveix el pla de Bolonya, realment si la universitat és a nivell europeu, si els estudiants poden anar d'una banda a l'altre, si l'espai universitari és únic? El català a la universitat és com una canya de pescar al Everest.

#9 josep ruiz garcia, santa coloma , la de farners, 09/09/2010 - 14:32

En Fonalleres li passa el que passa als que viuen a l'ombra dels poderosos. De tant en tant han de fer el ridicul mes espantos per pagar-se le llenties. L'ombra de la "familia" Nadal es molt allargassada...Oi Sr. Fonalleras ?

#8 JAUME, GIRONA, 08/09/2010 - 20:35

NO SERE JO QUI DEFENSI AL SALA MARTIN, PERO...
I NO ES ESTA PER SOBRE DEL BE I DEL MAL I SER UN PRIVILEGIAT ESCRIURE CADA DIA AL PERIODICO, A L'ESPORT ( PER CERT, MITJANS I LOBBIES AFINS AL REGIM SOCIALISTA ACTUAL) APART DEL PUNT I D'ALTRES??? JA N'HA HA PROU D'HIPOCRESIA!

#7 Josep, Lleida, 08/09/2010 - 14:27

Montilla no pot ser president de la generalitat perquè parla el català de pena, no sap escriure 1 frase sense xuleta i no té ni el nivell de català d'un nen de primària..En canvi sala martin es una eminència,i català, i li volen fer un examen!

#6 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 08/09/2010 - 14:01

Els Nacionalistes, diuen defensar l'escola pública i imposen el monopoli del català en l'ensenyament i en l'administració en general, però porten els seus fills a col.legis privats bilingües. Mas i Montilla són l'exemple palmari.