Publicitat
Política · 21 de Febrer de 2019. 20:03h.

“Fora les forces d’ocupació!” al Suprem

Les defenses passen unes imatges amb crits contra la Guàrdia Civil

Les defenses han recorregut aquest dijous a una crònica de TV3 per demostrar que l’expresident de l’ANC, Jordi Sánchez, no va cometre cap delicte de rebel·lió ni de sedició durant la concentració del 20 de setembre de 2017 davant el Departament d’Economia.

L’advocada de Jordi Cuixart ha demanat al president de la Sala que jutge l’1-O, Manuel Marchena, projectar un vídeo del Telenotícies Vespre del 20 de setembre en el que s’escolten crits de “volem la independència”, “volem Països Catalans”, “fora les forces d’ocupació”, “no volem ser una regió d’Espanya”, “votarem” i “passiu-ho bé”. 

Després de la projecció del vídeo, la defensa de Sánchez, a càrrec de Jordi Pina, li ha demanat pel significat de la cançó “Passiu-ho bé” per tal de demostrar que no es pretenia retenir la comitiva judicial. “Era una cançó amb un contingut festiu però també reivindicatiu de protesta però respectuós i desitjant bon viatge a les forces que havien tingut una intervenció que la gent criticava”, ha respost l’exlíder de l’ANC.

Sánchez ha negat qualsevol “intent d’assalt” el 20 de setembre de 2017 i que va ser una concentració reivindicativa, pacífica i sense violència, encara que el fiscal Javier Zaragoza ha ressaltat els danys que van patir diversos vehicle de la Guàrdia Civil. El líder independentista, tanmateix, ha afirmat que “no poden justificar amb aquests danys un relat com si es tractés d'un alçament de 60.000 persones per danyar de manera violenta béns i persones”.

El fiscal li ha demanat si “era el responsable del que estava passant allà”. “No, no, jo era responsable del que se'm va demanar al matí des dels Mossos d'Esquadra, de fer un passadís. Jo era responsable d'aquell passadís en la mesura que se'm va demanar aquesta col·laboració”, ha al·legat, alhora que ha afegit que “jo ofereixo una col·laboració però no assumeixo cap responsabilitat, perquè no tinc la capacitat, ni els coneixements ni tinc l'autoritat per fer-ho”.

“La comitiva judicial estava desenvolupant amb absoluta normalitat la seva feina. No ho dic jo, ho diuen els tinents, els responsables d'aquella comitiva, davant la jutge Lamela”, ha assegurat Sánchez a preguntes del fiscal del Suprem.

Projecten un crònica del Telenotícies corresponent el 20 de setembre de 2017, en el judici de l'1-O
Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Hastarriba, Barcelona, 22/02/2019 - 09:52

Un video como éste en un sitio como éste, es como cuando los protagonistas de "Stranger Things" se acercan al centro de los túneles donde está el origen del mal.

#10.1 Pepe, Lleida, 22/02/2019 - 12:56

Sí, es cierto, se visionó en el centro de las cloacas del Estado español.

#9 Montserrat, Barcelona, 22/02/2019 - 09:18

S'ha de ser ruc per projectar 'aquest video davant els fets que es jutgen. En realitat les defenses està clar que no saben per on agafar l'argument per intentar defensar aquesta trepa de sediciosos i irresponsables que a hores d'ara veuen que la van fer tant grosa que no se'n sortiran i gracies a la justicia estaran uns anyets tancats

#8 Soloesmiopinion, Tabarnia, 22/02/2019 - 00:12

Yo no sé nada, señor juez, yo pasaba por allí, vi Liz y me quedé a ver lo que pasaba.

#7 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 21/02/2019 - 23:19

https://www.elconfidencial.com/espana/2019-02-21/juicio-jordi-sanchez-fiscalia-rebelion-destrozos_1839306/

#6 Cris, Barcelona , 21/02/2019 - 21:29

Ellos están encantados, pero para los que están encerrados dentro, una tortura sin poder salir con todas las garantías.