Publicitat
Política · 16 de Febrer de 2017. 18:05h.

Forcadell: “cap tribunal prohibirà que en el Parlament es debati cap tema”

"Ens neguem a convertir-nos en censors a les ordes d’un govern incapaç de solucionar un problema de caràcter polític“

Forcadell: “cap tribunal prohibirà que en el Parlament es debati cap tema”

Forcadell llegint la declaració

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assegurat que “cap tribunal prohibirà que en el Parlament es debati cap tema” durant la lectura d’una declaració conjunta amb els membres de la Mesa que apareixen en la darrera interlocutòria del TC on es declaren nul·les les resolucions aprovades durant el Debat de Política General que impulsaven el procés constituent. El Tribunal Constitucional també va autoritzar a a la fiscalia a obrir una nova via penal contra Forcadell i aquests quatre membres de la Mesa.

“Ens neguem a convertir-nos en censors a les ordes d’un govern incapaç de solucionar un problema de caràcter polític “, ha afegit. La presidenta del Parlament també ha assegurat que "malgrat les intimidacions i les amenaces garantirem que el debat al Parlament continuï sent lliure".

Forcadell ha dit que malgrat la interlocutòria del TC no es planteja “cap inhabilitació”. “Hem complert amb la nostra funció”, ha reblat.

Els altres quatre membres de la mesa que han rebut l’interlocutòria també han intervingut. Anna Simó ha afirmat que continuarà “endavant en defensa de la democràcia”. "Primer va ser la presidenta del Parlament. Ara sembla que serem membres de la Mesa. Qui seran els propers?", s’ha preguntat.

Joan Josep Nuet, de Catalunya sí que es Pot, ha etzibat que no era independentista. “Però, si ho fos, hauria de poder expressar al Parlament aquesta idea”, ha afegit. A més ha dit que no podia “concebre que ningú fes llistes negres amb els temes que es podien tractar i els que no”.

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#35 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 17/02/2017 - 22:09

Freund, exassessor del primer ministre israelià Benjamin Netanyahu, defensava al seu text que el Principat té més dret que Palestina a ser un estat. A més, deia que “Espanya ha estat ocupant Catalunya durant més de 3 segles.

#34 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 17/02/2017 - 15:05

El govern suís s’ha declarat disposat a parlar de ‘democracia directa’ amb Espanya en relació amb la situació política de Catalunya. Ho ha fet responent una interpel·lació que li van fer quinze diputats del parlament suís de diverses formacions polítiques.

#33 Carlos Gomez, bon dia catalunya, 17/02/2017 - 12:11

Sabeu on estaria aquesta gent ara mateix si estes intentant alliberar dels seus colonitzadors al poble nordamerica o al frances o a l´alemany o a l´italia conculcant la seva constitucio ?

#32 Paganini, Bcn, 17/02/2017 - 11:59

Xatos el problema lo habeis creado vosotros los Corleone Pujol and Fanatics.

#31 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 17/02/2017 - 11:57

Mentre ells segueixen aturant les mocions per debatre lleis injustes com la inmersió (imposició llingüistica) o la llei de Hontd (que transforma un 47% en un mandat democratic). Quina democracia. Quina credibilitat.