Publicitat
Política · 25 de Desembre de 2015. 13:44h.

Forcadell demana a la CUP “fer realitat el somni de Macià”

La presidenta del Parlament els hi demana estar "a l’alçada del moment històric que vivim"

Forcadell demana a la CUP “fer realitat el somni de Macià”

Imatge de la ofrena

La mesa del Parlament, encapçalada per la presidenta, Carme Forcadell, ha fet la tradicional ofrena a la tomba de Francesc Macià, primer president de la Generalitat republicana, mort el dia de Nadal d’avui fa vuitanta-dos anys. A més de la presidenta, han assistit a l’ofrena el vicepresident primer, Lluís M. Corominas, i el secretari segon, David Pérez.

Després de l’ofrena, Forcadell, preguntada pels mitjans de comunicació, s’ha referit a la situació política actual a Catalunya, i ha confiat que l’any acabarà amb un president de la Generalitat investit, perquè “això ajudaria d’alguna manera a fer realitat el somni del president Macià i el de molts catalans”.

Així mateix, s’ha mostrat confiada que la CUP “estarà a l’alçada del moment històric que vivim, perquè ho ha estat sempre”.

També a preguntes dels mitjans, ha dit que el discurs d’ahir del rei Felip VI “és el que li pertoca” i està “en la línia de la monarquia” de defensar la unitat d’Espanya.

A banda de la mesa, diversos partits polítics i altres institucions han fet també avui les seves ofrenes a la tomba de Macià, com el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, i l’ajuntament de Barcelona, amb el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, al capdavant.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 Rafael, Barcelona, 27/12/2015 - 15:03

Home, a veure, el somni d'aquell coronel renegat era donar cops d'estat i governar ell la Catalunya que volia ELL, la seva finca. El problema és que era tan ximple que l'agafava la gendameria francesa rapidet...

#8 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 25/12/2015 - 23:52

El sueño de Macià es ya un sueño eterno. El sueño de la CUP también pasará a serlo pronto si sigue los consejos de la Forcadell.

#6 Carlos Gomez, Bcn, 25/12/2015 - 19:19

Ja nomes els hi queda teure a pasejar Jaume I i al Gegant del PI.
Que facil li estan posant al Bodadella.

#6.1 Jordi, L'H, 25/12/2015 - 22:41

Ufffff callaaaa, el pallasso del Boadella deixa'l dormir, només faltaría una altra opereta penosa que simplement té resó a l'espanya rància, podrida i antidemocrática. A Veneçuela hi ha més democracia que aquí, potser gràcies a Podemos

#5 carlitus, barcelona, 25/12/2015 - 16:57

Suposo que es refereix al somni de Prats de Molló. Aquest sí que donaria la mida d'aquesta colla.

#4 Bromo, bcn, 25/12/2015 - 15:02

No paran de poner florecitas y banderitas ni en Navidad.