Publicitat
Política · 21 d'Octubre de 2019. 10:55h.

Forcadell diu a Torra què ha de fer

"Condemnar la violència sense pal·liatius i ràpid... ja!"

Forcadell diu a Torra què ha de fer

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha relatat a Catalunya Ràdio com ha viscut tant la sentència com els dies posteriors a la mateixa. Forcadell assegura que no va plorar amb la sentència però sí que ho va fer en veure el centre de Barcelona en flames.

"Em vaig llevar dilluns i vaig anar a fer esport, convençuda que sortiria més tard, la sentència. Però em van venir a buscar. Té visita. I aleshores vaig veure la Piedad i el cap de seguretat del Tribunal Suprem, recordes? Que sempre eren a la sala...", explica.

"La Piedad era la persona que el president del Tribunal cridava quan havia de donar alguna instrucció delicada, i ell era qui garantia la seguretat, donava instruccions als policies i autoritzava les entrades i sortides de la sala del Suprem durant aquells quatre llargs mesos", afegeix.

Forcadell recorda que va preguntar "quan m'ha caigut?" i li van respondre que "no ho hem llegit". "Deu anys? Vaig dir aquesta xifra perquè per mi era la xifra més dura, el pitjor escenari", recorda. "Aleshores van buscar la pàgina i m'ho van ensenyar... 11 anys i 6 mesos... Era incomprensible... Vaig llegir el que els havia caigut als meus companys i companyes... 12 anys a la Dolors, també...", indica.

"I els hi vaig preguntar a tots dos: "digueu-me, quina diferència hi ha entre Dolors Bassa i Carles Mundó?" Van callar, no van dir res... Per mi això és incomprensible, com ho és que a la Dolors la condemnin per unes competències d'Ensenyament que no tenia... I tantes altres coses... Per això demanarem incident de nul·litat. A veure si s'ho repensen...", apunta.

"Vaig pensar que el judici no havia servit de res. No calia fer-lo: ens hauríem estalviat despesa i patiment. Jo no soc culpable de ser presidenta del Parlament, sinó d'haver muntat les manifestacions independentistes del 2012, 2013, 2014... D'haver posat davant del mirall el creixement de l'independentisme. Jo sempre he sabut que la condemna era per ser presidenta de l'ANC, no soc aquí pels plens del 6 i el 7 de setembre, perquè si fos així seria al TSJC amb els meus companys", considera.

"Que ningú s'enganyi! I la sentència es reafirma en aquest fet, perquè diu que jo vaig complir amb el reglament del Parlament. I només espero que el judici de la mesa al TSJC aclareixi els fets. En els plens del 6 i el 7 no es van vulnerar els drets de ningú, tothom es va poder expressar i no es va conculcar cap dret", assegura.

"No vaig plorar quan vaig rebre la sentència, vaig plorar quan vaig veure escenes de violència a les nostres ciutats. 'Això no som nosaltres, no sé què passa", vaig pensar...' S'ha de condemnar enèrgicament, immediatament", reclama.

"No reconeixia Barcelona quan ho veia... S'ha de condemnar sense pal·liatius i ràpid... ja! I em desesperava veient-ho. Que no ho entenem? La gent, pensi el que pensi, té dret a sortir de casa sense que li cremin el cotxe o sense tenir por quan porta les criatures a l'escola", afegeix.

A la pregunta de Terribas sobre si ha estat precisament la frustració el que ha portat la gent a actuar de manera violenta, Forcadell diu que el que s'ha aconseguit fins ara ha estat, precisament, sense violència. "Sí, però no. De cap manera. Tenim una història, Mònica, hem avançat molt, i no ho hem aconseguit cremant contenidors i cotxes... hem de veure on som i d'on venim... No em reconec en els cotxes cremats. Mai de la vida té justificació. Mai", contesta.

"La història ha triomfat amb moviments pacífics, de desobediència civil pacífica, més que no pas amb moviments violents. La no-violència no és només per convicció, que també i sempre, sinó per eficàcia", conclou.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#29 Yo, Tres Cantos, 22/10/2019 - 21:14

La abuela fanática quiere salir con el tercer grado cuanto antes y se hace la buena. Ja, ja. Si pudiera le cortaba el cuello a todo el que hable español

#28 Carlos B, Bolonia, 22/10/2019 - 00:27

En los plenos del 6 y el 7 no se vulneraron los derechos de nadie,...

Pero co#o, ¿no te das cuenta de lo que dices? No sabes nada, NADA de derecho constitucional de ningún país...

#27 Pa amb tomàquet i pernil ibèric, La peste amarilla daña el cerebro… , 21/10/2019 - 23:38

"Posi les urnes president..." Doncs ara ja saps l'embolic que heu muntat i per si et queda dubte... no és delicte conduir, ho és anar a 200 per una carretera comarcal...

I ja pots dir que ets àvia, però una àvia delinqüent...

#26 Albert, BCN, 21/10/2019 - 23:20

Cuando estas incendiando las mentes de los catalanes con propaganda hispanofobica a cada hora al final aparte de conseguir gente adoctrinada consigues que la gente cruze la linea roja de la violencia, lo siento Carme pero sois responsables de todo esto, quiza si de verdad eres sincera, el cargo de conciencia sera mas castigo que los años de carcel

#25 Cris, Barcelona , 21/10/2019 - 19:39

Esto está desmadrado han entrado en bucle. Ahora los familiares de los niñatos violentos presos quieren que salgan de la cárcel sin juicio. Se creen impunes. Eso nunca pasará. Quien la hace la paga. Más frustración para sus cabezas tóxicas.