Publicitat
Política · 10 de Novembre de 2017. 08:38h.

Forcadell i la resta de la Mesa acaten ara la Constitució

La resolució judicial assegura que han descartat continuar fent política "fora del marc constitucional"

Forcadell i la resta de la Mesa acaten ara la Constitució

Forcadell i Puigdemont al Parlament

El jutge del Suprem, Pablo Llarena, ha assegurat en la interlocutòria que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa han dit que deixaran la política o en faran, però complint la Constitució: "No és que hagin assumit la intervenció derivada de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, sinó que han manifestat que, o bé renuncien a l'activitat política futura o, els que volen seguir exercint-la, ho faran renunciant a qualsevol actuació fora del marc constitucional".

Llarena, en la mateixa interlocutòria en què envia Forcadell a presó sota fiança de 150.000 euros, atribueix a la presidenta del Parlament "una actuació principal" en el procés independentista, tant "per la seva intervenció medul·lar" com "per la intensa repercussió que el seu propi lideratge ha tingut".

El magistrat recorda que va ocupar la presidència de l'Assemblea Nacional Catalana, "des el mandat va perfilar, va assumir, i va comprometre un full de ruta que passava per la conscienciació i mobilització col·lectiva, que s'analitza la seva instrumentació".

"Una actuació essencial, que va venir seguida per la seva presidència del Parlament de Catalunya, en la qual es va perfilar el mètode que s'anava a seguir per declarar la independència, i que va aportar l'aparent suport legislatiu que el projecte necessitava", afegeix.

Finalment, explica que no es pot obviar que el Ministeri Fiscal interessa per a Barrufet la llibertat provisional amb fiança, "sent com és que es donen en ella els mateixos pressupostos d'actuació subordinat i renúncia a la via aliena al marc constitucional, que en Corominas, Guinó i Simó, per als que se sol·licita la presó incondicional sense raons afegides".

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#23 Alejandro, Barcelona, 10/11/2017 - 14:19

Lo malo de esto es que no lo decís por convicción sino, por miedo a ser encarcelados.De la noche a la mañana no cambia la gente su ideología ni sus ideas.Si el acatamiento a las leyes lo hubiéseis hecho antes nos hubiéramos ahorrado enfrentamientos y dinero, muchísimo dinero.

#22 Fígaro, Barna, 10/11/2017 - 14:04

¿Dónde está ahora aquella valiente y ambiciosa Forcadell diciendo, ni un paso atrás? Ojalá aprendas que esos jueces a los que tú ignorabas tienen más valor y valentía que tú, pues tú no sabes que es la dignidad. Siempre has sido una ambiciosa, una trepa y has dejado muchos muertos en el camino.

#22.1 Jordi BR, L'H, 10/11/2017 - 15:14

Te hartaras de verla en campaña

#21 Ni un pas enrera, Chez Titole, 10/11/2017 - 13:13

Constatació: Si Thelma & Louise haguèssin format part de la "mesa" del parlament, avui encara seríen viues. (aixó de la "mesa" fa venir més picor que un eixam de mosquits, es deuen referir al taulell).

#20 catafracto, Barcelona, 10/11/2017 - 12:54

... Y si hace falta, hasta jurará bandera el próximo 12 de octubre de 2018

#20.1 Irene, Yo si fuera indepe estaría vomitando , 10/11/2017 - 13:37

A ver si os dais cuenta de una vez DEL ENGAÑO CON MAYÚSCULAS que esta gente HA PERPETRADO. Independentistas de nuevo cuño: quitaos YA la VENDA DE LOS OJOS. Que rectificar, en el caso del pueblo engañado, es de sabios. Y el mentiroso, que pague por sus mentiras y por derrochar el dinero público, y por mandar a Cataluña a la mierda.

#20.2 Jordi br, L'h, 10/11/2017 - 23:49

Irene no entiendes nada, el proces lo llevan 2m de personas, los politicos vienen detras y se estan rtesponsabilizando de la voluntad de la gente

#19 Carlos Gomez, lilas rojas y amarillas, 10/11/2017 - 12:42

Que no tirin gaires coets que nomes estan en llibertat sota fiança.

La interlocutoria del TS deixa entreveure que el seu futur no es precisament esperançador per molt que devant del jutge hagin praticat un infam acte de covardia propi de persontages vils i roins enganyant, ultrajant i traint a tanta gent que se´ls ha cregut.

Game Over