Publicitat
Política · 4 de Setembre de 2020. 19:23h.

Forcadell ja només demana un diàleg “sense limit”

L'expresidenta torna al Parlament gairebé tres anys després

Forcadell ja només demana un diàleg “sense limit”

Carme Forcadell i Roger Torrent (foto: Parlament)

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha tornat a la cambra catalana per primera vegada després de la tardor del 2017 amb motiu de l'acte de commemoració del 40è aniversari del restabliment de la institució. Forcadell ha demanat un “diàleg polític sense límit” i ha defensat la llibertat d'expressió com un “tresor immens”.

“Tot allò que preocupa la ciutadania ha de poder ser expressat i debatut lliurement, amb l'únic límit de l'educació i el respecte degut per la resta de representants de la ciutadania”, ha assegurat. També ha afirmat que el Parlament és “la institució de la paraula lliure, de la veu plural del país, del diàleg polític sense límit”. “La llibertat d'expressió és un tresor immens que hem de preservar sempre i a tot arreu”, ha reblat.

El segon eix del seu discurs ha estat el de reclamar una igualtat i paritat entre homes i dones efectiva a la institució. “Els grans canvis no sempre es poden fer d'un dia per l'altre, sovint demanen persistir en el temps. Penso en la igualtat d'homes i dones”, ha manifestat Forcadell.

L'expresidenta del Parlament ha elogiat la cambra catalana assegurant que és “una referència per a molts altres parlaments” i que “som rebuts amb els braços oberts en altres parlaments d'arreu del món”. “Assumir la presidència del Parlament és un honor incomparable però també comporta una gran responsabilitat”, ha conclòs.

Forcadell, que ha estat rebuda entre forts aplaudiments per diputats i treballadors de la cambra, ha participat en un acte institucional juntament amb el president Roger Torrent i els expresidents Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#8 Sergi, Bcn, 05/09/2020 - 13:23

ya vimos el 6 y 7 de septiembre lo que entiendes por libertad de expresión, silenciar y anular a las minorías. Ese es el concepto de la Forca. En prision es donde tiene que estar

#7 Duran, Barcelona, 05/09/2020 - 12:48

Aquesta despres de haver passat anys pels carrers bramant amb el llenguatge del fanatisme...i cridant "president posi les urneees", va passar a fer desfiles pels passadisos de modelets Dior i Chanel pagats pels contribuents, amb aquella soberbia i vanitat negant el torn de veu a qui pensava diferent...Ara a aquesta el xarop de trena li convé.

#6 Marcial, Santa Coloma, 05/09/2020 - 12:14

El Parlament es la institución del diálogo político sin límite. Todo lo que preocupa a la ciudadanía tiene que poder ser expresado y debatido libremente en él.

Como engañan a la gente. Le faltó añadir, dentro de las competencias de cada parlamento, pero no lo dijo. Todo aquello debió debatirse en el congreso de los diputados. No quisieron.

#5 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 05/09/2020 - 10:54

Carme Forcadell, a otra presa en Alcalá Meco: "Yo no sé que hago en la cárcel, a mí me han engañado. A mí Junqueras me dijo que le apoyara en esto, que a mí no me iba a pasar nada y mira al final lo que me ha pasado"
Y de Puigdemont : "Por este cabrón estamos aquí'

elmundo.es 1-3-2019

Yo no se que hago aqui, a mi m´han engañao diu

#4 VRaptor, Alicante, 04/09/2020 - 23:39

Ha demostrado que su pensamiento político sigue anclado en teorías secesionista. Lo de diálogo político, institución de la palabra libre, libertad de expresión, igualdad de hombres y mujeres es un insulto a la oposición. Como colofón, la referencia a la cámara catalana como ejemplo y referencia a otros parlamentos, estará pensando en Bieloru