La presidenta del Parlament passa del 'tenim pressa' a dir que la DUI era una "declaració política"

Forcadell recula

Carme Forcadell

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha assegurat que era conscient que la DUI era "una declaració política". "Jo era conscient que s'estava fent una declaració política. L'aplicació no és responsabilitat del legislatiu, sinó de l'executiu" ha afirmat Forcadell en una entrevista al diari Ara.

Carme Forcadell ha explicat que "aquella era senzillament una declaració política que després s'havia d'implementar, i les reaccions al carrer no eren responsabilitat meva" i que "el principal objectiu d'una mesa i d'una presidència és que en aquest Parlament s'afavoreixi el debat i es parli de tot".

Forcadell ja va manifestar davant del jutge del Tribunal Pablo Llarena que la declaració d'independència del 27-O va ser "declarativa i simbòlica" i va assumir l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Aquestes declaracions contrasten amb les que Forcadell feia habitualment quan era presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, en les que assegurava que "tenim pressa, però hem de fer els passos segurs i ferms, no fer passos en fals" per assolir la independència.

La presidenta del Parlament, en ser preguntada sobre si en un futur s'hauria de tornar a fer un referèndum, va negar-se a contestar: "Jo això no li puc contestar perquè estic enmig d'un procés judicial".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 botifler1914, Sinitaca, 15/01/2018 - 10:43

El Sabado por la tarde me la cruce por el centro de Barcelona, fui educado y no la insulté, y eso que iba con una capa/abrigo blanco en plan super-fashion, en el fondo solo es una cateta con gusto por la alta costura.

#7 A., Barcelona, 15/01/2018 - 09:55

President posi les urnes!!! Ara tots fan republicoitus interruptus però la nostra Carme es queda amb un sou de per vida per ser presidenta del Parlament un parell d'anys. Niente male. Això sí, ella ha estat una gran patriota.

#6 Josep, Barcelona Tabarnia España, 15/01/2018 - 09:51

lo raro es que no lo diga con esa cara de odio homicida que ponía en las arengas, cuando hablaba de que los no independentistas son el enemigo, claro que los 3.200 eurillos al mes que le han quedado a cargo del Estado opresor por ser presi títere del Parlament son un qué

#5 Juanillo , Barcelona, 14/01/2018 - 21:22

Aquesta ara renega de tot perque ha vist les orelles del llop...presó, fiança, judici i sentencies...pero a la mes minima que pugui tornarà a delinquir amagada o per sota mà pero tenen l'adn de rebelar-se a qualsevol preu... Ja fa be en Llarena de mantenir el duo dinamico que ballava sobre els jeeps de la g.civil i a l'osito i l'altre dels mossos

#4 Josep, Castellar del Valles, 14/01/2018 - 17:48

Aquesta senyora tindria q ser retirada de la politica definitivament.