Política · 21 de Juny de 2014. 19:39h.

Forcadell tem "una tercera via” abans de la consulta

La presidenta de l’ANC afirma que “ja sabem que conduirà a una via morta”

Forcadell tem "una tercera via” abans de la consulta

Una imatge de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha advertit aquest dissabte que “possiblement l’Estat espanyol abans de la celebració de la consulta ens oferirà una tercera via de mutu acord amb sectors catalans”.

Forcadell ha afirmat que “nosaltres volem alertar que aquesta tercera via, com sempre, nosaltres ja sabem que conduirà a una via morta”. La presidenta de l’ANC ha afegit que "el govern espanyol no té credibilitat per proposar una tercera via perquè mai compleix els seus compromisos."

En aquest sentit, ha apuntat que aquesta proposta “combinarà gestos amables del nou monarca amb un possible acord dels partits dinàstics espanyols per fer algunes concessions en matèria de llengua i de finançament o, fins i tot, una reforma cosmètica de la Constitució espanyola”.

Unes paraules que ha pronunciat durant la roda de premsa per presentar el document Declaració de Juny. L’Assemblea també ha anunciat que impulsarà una campanya pel sí-sí a la consulta, de comú acord amb Òmnium Cultural i amb l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Des de l’ANC han manifestat que “defensarem amb fermesa la nostra voluntat i ho farem sempre amb arguments i accions pacífiques, cíviques i democràtiques”. L’entitat sobiranista ha subratllat que “considerarem qualsevol acte violent, sigui de qui sigui, com un sabotatge al procés, i condemnarem, sempre i des del primer moment, qualsevol acció que faci servir la violència”.

Publicitat
Publicitat

104 Comentaris

Publicitat
#57 BEJOTA, bcn, 23/06/2014 - 13:01

En una entrevista a la cnn.

Mas reconeix que el suport a la secessió no assoleix la meitat de la població catalana."He llegit que ni tan sols la meitat vol separar-se d'Espanya", li plantegen. Al que Mas respon: "Bé, això és veritat". També evita contestar per la secesió

#56 Rafel de Rubí, RUBÍ (NACIÓ CATALANA), 22/06/2014 - 22:25

Com és possible que ens posin tants obstacles perquè fem un referèndum d'autodeterminació???. No diuen que els que volem ser lliures som minoria ???

#56.1 Lluis, El masnou , 22/06/2014 - 22:51

Perque aquest tipo de referéndum nomes es legal a la constitució d Etiopía pero a cap de cualsevol país democrátic
A cap
Per Aixo no deixan ni deixaran

#55 sisset, girona, 22/06/2014 - 21:11

nada de cuentos ni terceras vias,hay que poner a erc en el govern y que siga con el proceso,artur más ya ha firmado la 3ª via que es igual a seguir como estabamos

#53 Kropotkin, Vic, 22/06/2014 - 19:20

Catalanes, ¿nos ayudáis a encontrar la mayoría silenciosa? No la encontramos por ningún sitio...jua, jua...os dejo q sale el Rivera en 13TV hablando de corrupción. Que? De la del Cañas, el Nart, Civitas? No, hombre, de esa no...jua, jua....mejor hundidos

#53.1 Los Tsunamis, se ven cuando ya es demasiado tarde , 23/06/2014 - 00:02

Tranquilo hombre, ya nos verás cuando llegue el momento.

#53.2 pepe, andorra, 23/06/2014 - 11:35

q majo es koprotroll, se piensa q por repetir mil veces la misma mentira se convertirá en realidad, mis saludos al autentico koprotkin.

#52 Anónim , Barna., 22/06/2014 - 19:09

Ull !!! Ja tenim els del CNN, que han contractat gent per votar en aquest comentaris. Fixeu-vos les votacions negatives a totes les propostes pro-Consulta, però mai passen de 20. Animeu-vos a participar-hi tots.

#52.1 Llorens, Tarraco, 22/06/2014 - 22:12

Querrás decir los del CNI, la CNN es esa cadena que se os ha pasado subvencionar y ha dejado en evidencia al Gran Timonel Arturo