Publicitat
Política · 8 de Juliol de 2015. 11:10h.

Forcades s’ofereix ara per a la llista sense polítics

Després que Pablo Iglesias afirmés que “no seria una bona candidata” per una coalició d’esquerres

Forcades s’ofereix ara per a la llista sense polítics

Forcades, amb Terribas, durant l'entrevista

Teresa Forcades, en una entrevista a “El matí de Catalunya Ràdio”, ha dit que Procés Constituent es podria sumar a la llista unitària transversal que volen impulsar les entitats sobiranistes pel 27-S.

A l'espera que ho decideixi en una assemblea la formació, la monja i dirigent de Procés Constituent, Teresa Forcades, diu a títol personal que és partidària de deixar de moment la candidatura de confluència amb Podem i Iniciativa i sumar-se a la candidatura independentista de l'ANC, l'AMI i Òmnium.

L’oferiment de Forcades per a la llista independentista arriba després de ser gairebé descartada per a encapçalar una candidatura amb Podem i Iniciativa. De fet, el líder de Podem, Pablo Iglesias, va afirmar que “no seria una bona candidata”.
 
Forcades, davant la pregunta de si donaria suport a una llista unitària, ha destacat que “jo entenc que si la llista és exactament i estrictament un substitut d’aquest referèndum al qual nosaltres donàvem suport, que volem i que ens sembla que és més obvi que sigui el primer pas, no? I així no hem de fer segons quins equilibris. Doncs jo crec que sí”.

La metge, monja i fundadora de Procés Constituent ha afegit que això no vol dir que abandonin la proposta de formar un pol d'esquerres amb Podem i Iniciativa, sinó que el que passa és que s'inverteixen els temps.
 
Després de les eleccions del 27-S, Procés Constituent continuarà treballant amb aquestes formacions d'esquerres de cara a unes eleccions constituents per dissenyar el nou estat. Per Teresa Forcades, aquesta estratègia seria vàlida per obtenir una majoria àmplia que vulgui transgredir la legalitat de manera pacífica per aconseguir la independència.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 valeri, bna, 10/07/2015 - 17:01

Jo vull una llista amb politics i sense monges. Independencia ja.

#29 Tirant, bcn, 09/07/2015 - 23:25

El "Ego" de esta tía es mas grande que la montaña de Montserrat ...

#27 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 08/07/2015 - 23:18

¿Quién mejor que esta virgen esposa de Cristo para figurar en una lista bendita que conduzca la Nació al Paradís del Estat Propi? Nadie como ella puede conseguir la ayuda divina que se necesitará para resolver el desmadre y el corralito que provocará la salida de España, de la UE y del Euro.

#26 BEJOTA, BCN, 08/07/2015 - 18:32

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

#26.1 BEJOTA, BCN, 08/07/2015 - 18:32

"CON LA IGLESIA HEMOS TOPADO,SANCHO".

#25 Dionís, Caldes de M., 08/07/2015 - 17:00

Aquesta monja ja te clar que ni amb IC-V ni amb Podemos podrem mai anar junts cap a la recuperació nacional?
Ja ho diu la dita: "De moros vells, mai sortirà ni un mal cristià"