Publicitat
Política · 14 de Febrer de 2019. 18:16h.

Forn ja nega la República

L'exconseller d’Interior admet que no es va fer res per al “naixement d'un Estat”

L'exconseller d’Interior, Joaquim Forn, ha assegurat que “ningú” va sol·licitar procedir segons les lleis de desconnexió després de la declaració d'independència del 10 d'octubre de 2017. També ha reconegut que “no hi va haver cap manifestació del ple” perquè era “una declaració política que no es votava”.

L'extitular d’Interior ha admès que el Govern tampoc va promoure cap acció que fes pensar en “el naixement d'un Estat”. La defensa li ha preguntat si “a l'hemicicle es va fer menció a alguna cosa que fes pensar algú en el naixement d'un Estat”. Forn ha afirmat que “no”, simplement es “va llegir la Declaració dels Representants de Catalunya” i, posteriorment, a les escales de la cambra catalana es van fer “discursos polítics”.

“Es va aprovar algun decret de desenvolupament, alguna crida a la població, es va comunicar al govern de l'Estat espanyol, la decisió del Parlament, es va trucar a les cancelleries europees per comunicar les resolució emanada del Parlament?”, ha repreguntat Melero. “No hi va haver cap acte administratiu en aquest sentit”, ha reblat.

“El president de la Generalitat va suspendre la declaració de la independència per buscar diàleg i desescalar tensions”, ha afirmat Forn durant la seva declaració al Tribunal Suprem i en resposta a les preguntes del seu advocat defensor, Xavier Melero. “Es va esperar fins a l'últim moment la possibilitat d'arribar a un consens de dialogar, de trobar una sortida política”, ha insistit l'exconseller.

Forn ha explicat, d'altra banda, que la coneguda com a Declaració Unilateral d'Independència va ser una “Declaració de Representants de Catalunya”. “Les resolucions no es van publicar ni al DOGC ni en el butlletí del Parlament”, ha ressaltat.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#18 La Bacallanera de Aglion, Badalona, 15/02/2019 - 17:53

Ilegal ...dons a la garjola.

#17 arm, figueres, 15/02/2019 - 08:39

aixo ja ho va dir el mosso que la republica no existeix , idiota, i ara el volen sancionar per això, increible

#15 JC, Barcelona, 15/02/2019 - 00:02

Intentaron jugar con la ambigüedad. Que sus actos pudieran tener varias lecturas y no sólo una. Así, iban dando pasos sin que nadie los parara, acogiéndose a la lectura de sus actos que más le interesaba en cada momento. No engañaron a la Justicia.

#14 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 14/02/2019 - 22:33

"Forn ja nega la República" Y solo llevamos 3 días de juicio. Creo que los enjuiciados van a seguir la estela de los 2 priemros deeclarantes y se van a dividir en 2 grupos: los pragmáticos (Forn) y los fanáticos (Ciniqueras).

#13 Tirant, Bcn, 14/02/2019 - 22:32

A Company només per declarar a l'octubre de 1934 l'Estat Català al marge de la Constitució ... la República el va condemnar a 30 anys de reclusió ... Sense aprovar cap llei ...