Publicitat
Política · 9 d'Octubre de 2017. 20:20h.

Fractura municipal

Degoteig de governs trencats a Tarragona després de l'1-O

Fractura municipal

La inestabilitat política que s’ha creat al país amb el referèndum de l’1 d’octubre està tenint la seva rèplica a l’àmbit municipal, amb un degoteig de governs que s’han trencat després de l’1-O. A la demarcació de Tarragona, l’últim ha estat aquest dilluns el de l’Ajuntament d’Altafulla, que estava format per Alternativa Altafulla, el partit de l’alcalde Fèlix Alonso, i el PDeCAT, que ha decidit donar l’acord per trencat.

El portaveu del PDeCAT a Altafulla, Pere Gomés, ho ha justificat per “les diferències polítiques insalvables” que existeixen entre els dos partits, després que l’alcalde es negués a cedir els espais municipals pel referèndum. Gomés també lamenta que Fèlix Alonso no donés per vàlid el resultat del referèndum. Amb aquesta decisió, Alternativa Altafulla queda amb només 5 regidors d’11, i haurà de governar en minoria.

L’alcalde ha lamentat que per raons “externes” a l’acció de govern municipal es trenqui el govern “en un moment tan convuls com el que es viu a Catalunya”. Tot i la marxa dels dos regidors del PDeCAT, és improbable una moció de censura, ja que l’oposició queda formada pels antics convergents, tres regidors de l’Esquerra Independentista d’Altafulla (EINA) i un regidor de Ciutadans.

La situació que es viu a Altafulla és similar a la de l’Ajuntament de Tarragona, on fa uns dies el regidor d’Units per Tarragona (l’antiga Unió) Josep Maria Prats va decidir abandonar el govern com a crítica a la tèbia resposta, a tenor seu, de l’alcalde tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, a l’actuació policial del dia 1 d’octubre. El govern local de Tarragona també ha quedat en minoria, format per PSC i PP, tot i que C’s ja s’ha ofert per donar estabilitat.

Al Vendrell, l’alcalde socialista Martí Carnicer també ha hagut de veure com es trencava l’acord d’estabilitat pressupostària del 2017, que PSC i PDeCAT havien signat amb C’s i PP. El partit taronja ha decidit donar-lo per acabat al·legant que el govern ha vulnerat la llei permetent, entre d’altres coses, que l’ANC posés parades al carrer informant dels locals de votació de l’1-O.

En aquest cas, es dona la paradoxa que l’alcalde del Vendrell no havia cedit els locals municipals per poder votar el dia d’octubre, però el fet que mantingui el govern amb el PDeCAt ha estat suficient per Ciutadans per retirar el suport als socialistes.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pere, TGN, 10/10/2017 - 09:29

La majoria d'aquests moviments són el teatret que s'ha de fer de cara a la galeria....

#1 Perpinyà non ei Catalonha, ., 09/10/2017 - 23:38

Quién diga que en Cataluña no hay fractura social, deberá reconocer que al menos la hay municipal.