Publicitat

Interior ajorna una 'mani' unionista perquè els 'indepes' convoquen a la mateixa hora

Fractura social?

El conseller d'Interior, a punt d'entrar a la seu de CDC el passat 14 de juliol

Societat Civil Catalana ha denunciat “l’arbitrarietat” de la Conselleria d'Interior de la Generalitat i ha assenyalat que aquesta ha comès "un atropellament" en no autoritzar la concentració de l'entitat, prevista per a aquest dijous 23 de juliol, davant l'Ajuntament de Castelldefels a les 18:30 hores.

Josep Ramon Bosch, president de Societat Civil Catalana, ha assegurat que la Direcció General d'Administració de Seguretat "no ha autoritzat la concentració i s'ha hagut de canviar per a les 20:00 hores".

El president de l'entitat ha destacat que aquest canvi d'hora és "una vulneració de la neutralitat institucional" i ha reiterat la crida de Societat Civil Catalana “perquè la ciutadania acudeixi a la concentració (a la Plaça de l'Església de Castelldefels) a les 20:00 hores”.

Rafael Arenas, vocal de la Junta Directiva, ha informat que la concentració té com a objectiu “demanar als regidors de l'Ajuntament de Castelldefels que no votin a favor de l'adhesió de la localitat a l'AMI i per recolzar la lectura d'un manifest que es llegirà al ple municipal”.

Per Arenas, la convocatòria d'una concentració de diverses entitats independentistes a la mateixa hora i el mateix dia que la de Societat Civil Catalana és "una contramanifestació" en tota regla.

Finalment, José Domingo, secretari de la Junta Directiva, ha qualificat com "partidista i favorable a les opcions independentistes la decisió de la Conselleria d'Interior de la Generalitat de donar preferència a la convocatòria independentista” enfront de l'efectuada per l'entitat.

Des de Societat Civil Catalana s'ha fet “una crida a tots els ciutadans perquè participin en la concentració davant de l'Ajuntament i, així, que els regidors no votin a favor de l'AMI”. Domingo ha recordat que "no és acceptable democràticament que cap municipi s'adhereixi a una entitat partidista que dóna suport expressament les llistes electorals independentistes".

Fonts oficials d’Interior han negat a e-notícies que la manifestació de SCC hagi estat desautoritzada, tal com afirmava l’entitat unionista. En aquest sentit, han explicat que es van limitar a compatibilitzar els horaris, atès que per motius de seguretat no podien coincidir les dues manifestacions a la vegada. Aquest canvi d’horari també ha afectat a la manifestació de l’ANC, que tampoc podrà realitzar la seva protesta a l’hora que volien. Interior va celebrar una reunió amb ambdues entitats per exposar els motius dels canvis d’horari.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#16 Rasca, castelldefels, 23/07/2015 - 22:24

Traición sin precedentes en Castelldefels El PSC prefiere la poltrona a la dignidad..seréis un partido residual no olvidamos !

#15 Ernesto, Vilassar, 23/07/2015 - 13:25

Lo de Castelldefels y Badalona no tiene nombre, se ha jugado con los resultados electorales de una forma que solo lleva a la ingobernabilidad y al conflicto.

#14 Carlos Gomez, Bcn, 23/07/2015 - 12:26

Un dels clamorosos gols que Pujol li va marcar a l´estat va ser aconsseguir les plenes competencies policials per Catalunya.

#13 Protágoras, bcn, 23/07/2015 - 12:03

¿Cuál es la ideología vertebrada en torno a la nación, donde lo importante es lo identitario y donde las diferencias sociales desaparecen?

Es decir una lista única donde banqueros, desahuciados, pobre, ricos, defraudadores, estafados, chorizos del Palau pueden ir juntos.

Una pista empieza por "F".

#12 josep, prats de lluçanes, 23/07/2015 - 11:30

Fractura sempre ni ha,avans era espanya sí, catalans callats i oprimits,ara es espanya ? , catalans que espresan la seva opinió.

#12.1 pepe, andorra, 23/07/2015 - 13:47

ya estamos con la parte por el todo, a ver, chavalote, q haya muchos separatistas catalanes, no quiere decir q todos los catalanes sean separatistas. Y si la riqueza en Cataluña en los 70 era estar oprimido, ya quiero yo, estar oprimido todo el día. Tu no sabes lo q es la opresion. Habla con un ruso