Publicitat
Política · 31 d'Octubre de 2008. 08:38h.

França sí que admet distintius autonòmics a les matrícules

Espanya no va voler "discutir sobre chapas" quan Aznar era president del Govern

França sí que admet distintius autonòmics a les matrícules

Els diputats francesos exhibeixen les matrícules

França ha presentat les noves matrícules que portaran els cotxes a partir del proper 1 de gener. Aquestes matrícules inclouran trets distintius de cada departament i el logotip de la regió francesa a la que pertanyen. La decisió del Govern francès arriba després de la pressió de més 200 diputats locals. El diputat socialista de Pas-de-Calais va manifestar en declaracions a TV3 que "sense aquests distintius perdríem alguna cosa de la nostra identitat i de l'orgull de pertànyer a una determinada zona i no a una altra".

A Espanya també es va discutir la possibilitat d'incloure distintius territorials, però l'aleshores president del Govern espanyol, José María Aznar, va negar-se "a discutir sobre chapas".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 Pep Giralt, REUS, 03/11/2008 - 09:30

I el cotxe de Benach portara el CAT...junt a la E de Ezpaña ? Hi ha coses mes importants que aquestes rucades !!! I els peatges de Catalunya ? I la vengonya de la N-II de Girona a França ? I ...? Politics: treballeu !!!

#25 Roka, Girona, 01/11/2008 - 23:45

Puigcercos, Carod i companyia, que penseu fer?
S'esta molt be en aquestes cadires, oi.?
Anar cobrant i anar marejant la perdiu, i el que es pitjor, anar enganyant a la gent.
Falços, mes que falços

#24 quins amics, més bons tenim, 01/11/2008 - 20:52

els "amigos" ens ho arreglaran tot tot i tot, de moment ni la Tura piula...ni peatges ni xapes, i el més greu no tenen nassos d´exigir el que exigien quan eran a l´oposició oi Quimet,Tura,Saura Carod i Huguet?

#23 Fran, Llinars, 01/11/2008 - 17:52

Una cosa es possar a les matricules nomes distintius autonomics i altra com a Alemanya o Italia que estan dos distintius, el regional i estatal. En qualservol cosa palrar d´aixo amb aquest moment es un insult a la inteligencia amb la que tenim a sobre.

#22 Fox Mulder, Alt Empordà, 01/11/2008 - 08:37

Crec recordar que havien acords amb CIU i grups catalans per la incorporació de distintius com ara un escut del pais -com ara Catalunya, o altres- . Aixó ja fa al menys 3 anys.

PSOE Mentiders com sempre.