Publicitat
Política · 4 d'Octubre de 2012. 20:57h.

França s'interessa per la independència

Ortega explica "el procés que s'està vivint els darrers mesos a Catalunya"

França s'interessa per la independència

Ortega, durant la reunió

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, s'ha reunit amb el ministre francès de Defensa, Jean-Yves Le Drian, el qual s'ha interessat pel moment polític que es viu a Catalunya i per la independència. La reunió s'ha fet en el marc de l'Assemblea General de la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes d'Europa (CRPM), que té lloc a Bialystok (Polònia).
 
Le Drian ha volgut conèixer la situació política a Catalunya i Ortega ha aprofitat per explicar-li, posant l’èmfasi en què el procés que s'està vivint els darrers mesos a Catalunya i, especialment, des del passat 11 de setembre, és un procés que s'ha desenvolupat en gran part "de baix cap a dalt".

La vicepresidenta del govern català ha explicat a Le Drian que el president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha posat al capdavant d'aquest procés "recolzat per un sentiment majoritari de la societat catalana per anar més enllà, d'una manera democràtica, pacífica, dins dels marcs legals establerts, dins de la Unió Europea i de l'euro".
 
També ha traslladat al ministre francès la invitació del president Mas perquè visiti Catalunya així com la plena disposició del president per reunir-se amb el president de la República Francesa, Françoise Hollande, per explicar de primera mà la situació política a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#14 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 06/10/2012 - 00:25

Me parece entrañable que un representante de la generalidad le traslade la plena disposicion de su presidente a reunirse con el presidente de la Republica Francesa, como si el hecho de que no se hubieran reunido hasta ahora fuera por temor de Hollande a que Mas no lo recibiera....

#13 Josep, Barcelona, 05/10/2012 - 15:04

Estan interessats en controlar bascos, bretons, corsos i catalans.Compte amb aquests que el que faran és fer-nos la punyeta i la pinça amb Espanya !

#12 jaume ferrer, bcn, 05/10/2012 - 12:51

No sabia que França tingues una presidenta...aixo sí que es notícia!

#11 Jesus, El Prat, 05/10/2012 - 12:04

Que vayan tonteando con los franceses. Porque la independencia de Cataluña romperia el tratado de los Pirineos y poca gracia le va ha hacer a esta superpotencia nuclear el nacimiento de una nacion que aspira a segregar parte de su territorio.
Vais a echar de menos a la Brunete, pero para que venga a

#11.1 ...Maria i Josep!!!, Quanta ignorància al Prat, 05/10/2012 - 13:36

#11.2

Cada vegada tinc més clar q la independència ens interessa molt; com a mínim perquè donarà l'opció a alguns catalans tan rucs com tu d'aprendre història, i com a conseqüència, a no barrejar el Tractat dels Pirineus amb els límits territorials del nou Estat català, que seran els actuals.

#10 Kropotkin, Vic, 05/10/2012 - 08:43

Si, a Francia le hace mucha gracia esto. Es el momento de montar una visita de estado de Mas a Perpignan para animar a la independencia de la Catalunya Nord. Jua,jua, jua,... Asi Francias ayudará a Cataluña a entrar en la UE. Jua, jua, jua,...