Publicitat
Política · 5 d'Abril de 2021. 10:07h.

Francesc-Marc Álvaro veu la llum

El columnista de La Vanguardia critica ara els "miratges" del procés, diu que "el rei va nu" i que el referèndum "no va ser reconegut per ningú"

Francesc-Marc Álvaro veu la llum

El periodista i columnista de La Vanguardia Francesc-Marc Álvaro ha afirmat que "el referèndum unilateral no va ser reconegut per ningú i d'aquell resultat no va sortir cap mandat efectiu" en un article publicat aquest dilluns a La Vanguardia. El periodista, que va ser un dels tertulians que van encoratjar el procés des de TV3, Rac1 i La Vanguardia, assegura també que "tots els partits independentistes" ja ho han assumit quan exigeixen una consulta pactada amb l'Estat.

"El referèndum unilateral no va ser reconegut per ningú i d'aquell resultat no va sortir cap mandat efectiu, com han assumit tots els partits independentistes en exigir una futura consulta pactada amb l'Estat" ha assenyalat Álvaro, que s'ha preguntat què vol dir "donar continuïtat a l'1-O". "Per tant, ¿com cal interpretar la voluntat de donar continuïtat a una jornada que, en realitat, va ser una desobediència a gran escala?" s'ha preguntat en l'article.

"L'1-O és una fita del nou independentisme, però és també un element que bloqueja imaginar camins nous. Com indica Vicenç Fisas, autor del molt interessant llibre Repensar el procés a través del diàleg, cal que apareguin veus partidàries de 'fer les coses de forma més assenyada, gradual, amb més temps, més aliances, noves sortides i buscant majories molt àmplies'. Un diagnòstic que podria subscriure Sànchez, el principal estrateg del partit de Puigdemont, que no és un hiperventilat" assegura.

El periodista diu que l'estratègia de Junts "està supeditada a la tàctica que va generant el recorregut judicial de Puigdemont a Europa", fet que "impedeix que fixi una estratègia clara que vagi més enllà d'una retòrica de xoc, basada en referències vagues, miratges i paraules-fetitxe, com embat".

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#28 pau, Olot, 07/04/2021 - 10:26

otro lameculos del procés. opina según de dónde viene el viento.

#27 Sergi Sergio, Barcelona, 06/04/2021 - 14:20

El rey iba en pelotas desde el minuto cero, otra cosa es que quisieran verlo o no, normalmente no hay peor ciego que el que no quiere ver.

#25 Kropotkin, Bic, 06/04/2021 - 09:51

Mientras quede un euro en la caja de la Generalitat, seguirán financiando el "prusés". Jua, jua, jua,...

#24 Jordi López Ballbé, Artesa de Segre, 06/04/2021 - 07:17

El tradicional lema indepe "avui paciència, demà independència" en verdad era "avui indecència, demà decadència".
Un aplauso chicos.

#23 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/04/2021 - 23:31

Hombre, uno de los que más loaba al rey por su bonito traje invisible, nos dice ahora que el el rey va en pelotas. Cuando el barco se hunde siempre hay quien lo abandona primero.

#23.1 VRaptor, Alicante, 06/04/2021 - 00:02

#23

En esta caso parece ser que ha sido ver la luz por la caída ante la puerta de Damasco. Los ex suyos dirán que son las ratas las primeras en abandonar el barco. Y sí, ha dejado al descubierto y en entredicho toda la inútil estrategia secesionista ante el Estado, pero estos son como el conejo de las pilas; siguen siguen, con el culo al aire.