Publicitat
Política · 26 d'Octubre de 2010. 21:29h.

Francisco Caja se surt amb la seva

L'entitat aconsegueix suspendre de manera "cautelar" nou articles

Francisco Caja se surt amb la seva

Francisco Caja, en una foto d'arxiu

El màxim responsable de Convivencia Cívica Catalana, Francisco Caja, s'ha felicitat perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès cautelarment nou articles del Reglament per a l'ús de les llengües catalana i occitana aranesa de la Diputació de Lleida.

Entre els articles suspesos hi ha el novè, que indica que "els documents públics i contractuals atorgats per la Diputació s'han de redactar en català", i també els que, segons Caja, "exclouen l'ús del castellà o imposen indirectament l'ús preferent de la llengua catalana o occitana aranesa sobre la cooficialitat de la llengua castellana".

Per al líder de Convivencia Cívica Catalana, la decisió judicial "significa l'anul·lació de la part més substancial de l'esmentat reglament". "El TSJC atorga així novament la raó al que ve reiterant Convivencia Cívica Catalana, és a dir, que en el règim de cooficialitat que consagra la Constitució Espanyola de 1978, l'exclusió de l'ús de qualsevol de les dues llengües o la preferència en ús d'una d'elles per part de l'administració ha de ser considerat i declarat inconstitucional per vulnerar de manera incontestable el principi d'igualtat de tots els espanyols davant la llei, sense que puguin ser discriminats per raó de llengua", ha dit Caja.

"Convivencia Cívica Catalana reitera el seu compromís amb la defensa dels drets i llibertats fonamentals i en especial amb el de llibertat lingüística que l'administració autonòmica s'obstina a conculcar de forma reiterada", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#36 Potaroig, Tàrrega, 28/10/2010 - 21:29

Ja sería hora que els mitjans de comunicació fecin BOICOT al PP, que es el que es mereixen.
Si tant els agrada Espanya, que coi hi foten a Catalunya ?

Visca Catalunya Lliure.
Fota el PP
Laporta President de la Catalunya Independent.

#35 Ai Núria, bcn, 28/10/2010 - 08:34

No t'enganyis núria (bcn(cat)), tu sempre has estat monolingüe!!!

#34 Francesc, Barcelona, 27/10/2010 - 22:22

Espanya fins la caiguda de Barcelona i Mallorca tenia un altre significat que no el que ha tingut després i el qual encara patim. Fins al 1715, Espanya significava una confedreació de regnes independents aixoplugats sota un mateix rei. D'aleshores ençà, Espanya és la Gran Castella. Autoritarisme.

#33 Francesc, Barcelona, 27/10/2010 - 22:18

Hi h altres persones que mereixn molt més el qualificatiu d'heroi: el general Moragues que va ser assassinat i el seu cap va ser exposat en públic en una gàbia per escament de patriotes o el general Basset, valencià que després d'Almansa va pujar a defensar Barcelona.

#32 Casanova cobarde, Cardona, 27/10/2010 - 22:03

L'heroi de la independència de Catalunya Casanova, va fugir quan les tropes de Felip V van entrar a Barcelona, una mica cobard, a més a més l'últim text publicat en Barcelona termina "por el Rey, por la Patria y por la libertad de España" res de Catalunya Lliure....