Publicitat
Política · 30 de Novembre de 2008. 20:30h.

Freda rebuda de Maragall a Montilla

L'expresident s'abraça efusivament a Tura mentre Montilla queda de banda

Freda rebuda de Maragall a Montilla

Maragall, amb Jordi Mercader, Diana Garrigosa i el president d'RBA

L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha passat gairebé olímpicament del seu successor, José Montilla, durant la presentació del llibre de memòries ("Oda inacabada", RBA) en un emotiu acte al Palau de la Música ple de gom a gom. Maragall i Montilla s'han saludat al vestíbul abans de començar l'acte, però posteriorment l'actual president ha quedat desplaçat mentre Maragall ha dedicat salutacions molt efusives a alguns dels altres convidats, com l'actual consellera de Justícia, Montserrat Tura, amb la que fins i tot s'ha abraçat.

L'encaixada de mans entre Maragall i Montilla ni tan sols ha estat presenciada per la majoria de fotògrafs que, seguint instruccions, estaven esperant la seva entrada al vestíbul principal. L'expresident, com mostra el vídeo de més de dos minuts, ha parlat amb la resta de personalitats convidades mentre José Montilla quedava de banda.

Només al final de l'acte, Maragall ha tingut la deferència de fer pujar el president de la Generalitat a l'escenari per fer-se l'habitual foto de família. Però durant l'acte ha reconegut també sense embuts "les meves desavinences amb el partit del qual vaig ser president una colla d'anys" i ha reiterat que és "una cançó ben sabuda".

L'exalcalde de Barcelona tampoc ha desaprofitat l'avinentesa d'insistir en les seves conegudes idees polítiques i ha reclamat "eleccions primàries" als partits per a escollir candidats. "Hauríem d'esborrar la paraula militant perquè ve de militar", ha continuat mentre Isidre Molas, Miquel Iceta i José Zaragoza l'escoltaven barrejats entre el públic. "Crec en la democràcia, crec en l'Obama", encara ha afegit.

Fins i tot ha posat el mateix nivell socialistes i convergents en expressar el "màxim respecte pels meus amics i adversaris, tant si són nacionalistes com socialistes". L'expresident de la Generalitat també ha criticat finalment el "pòsit de caïnisme" de la política catalana que "ens impedeix veure la vida com un joc". En el vídeo de presentació només hi sortien dos socialistes -cap de català-: Javier Solana i l'alcalde de Sant Sebastià, Odón Elorza.

Veure vídeo

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Kropotkin, Vic, 01/12/2008 - 08:04

¿En el libro explica su etapa como funcionario a las ordenes de Porcioles en el Ayuntamiento franquista de Barcelona? Que cosas tiene la vida, de franquista a lider del soberanismo contra el opresor español. Jua, jua, jua,...

#7 Marc, Bcn, 01/12/2008 - 02:13

Al Maragall no el volien al PSC-PSOE i el van fer fora per ser massa catalanista i federalista, el Montilla és un bon espanyolàs buròcrata i ERC el vol de president

#6 ester, palamós, 30/11/2008 - 23:49

No diré mai que en Maragall està com una cabre.

#5 Pasqual, BCN, 30/11/2008 - 22:31

Adeu e-noticies, ja estic cansat que em filtreu comentaris, cansat de veure com mentre a qualsevol espanyol se li permet desplegar aquí tota la seva agressivitat envers Catalunya a nosaltres no s'ens tolera una paraula més alta que l'altra.

#4 Gemma, CAT, 30/11/2008 - 21:28

Maragall passa olímpicament de Montilla. ES EL MILLOR QUE POT FER PER UN TITELLA