Publicitat
Política · 21 de Juliol de 2008. 18:58h.

Front comú CiU-tripartit contra Solbes

El PP queda fora de l'acord amb la proposta de finançament

Front comú CiU-tripartit contra Solbes

Francesc Homs i Antoni Fernández Teixidó

Convergència i Unió ha acceptat unir els seus esforços al Govern tripartit català contra la proposta de nou finançament autonòmic realitzat recentment pel ministre d'Economia del Govern central, Pedro Solbes. D'aquesta forma, només el PP queda fora del front unitari català en aquest assumpte. L'acord es va adoptar durant una reunió feta aquest dilluns entre representants del Govern català i dels tres partits que el formen, amb CiU. L'acord es produeix un dia abans que es reuneixi, aquest dimarts, el Consell de Política Fiscal i Financera.

A la reunió, feta a la seu del departament d'Economia i que s'ha prolongat per espai d'hora i mitja, han participat pel tripartit el conseller d'Economia, Antoni Castells, i el d'Innovació, Josep Huguet (ERC), a més de Martí Carnicer (PSC), Antoni Soy (ERC) i Joan Boada (ICV-EUiA), mentre que en representació de CiU han assistit Francesc Homs, Antoni Fernández Teixidó i Antoni Castellà.

Aquest missatge unitari de rebuig frontal a la proposta de Solbes sobre finançament arriba just un dia després que el president de la Generalitat, José Montilla, en la clausura del XI congrés del PSC, advertís amb contundència que anteposa els interessos de Catalunya als del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

Tant Castells, pel Govern català, com Homs i Fernández Teixidó, per CiU, han volgut traslladar una imatge de fermesa i unitat catalana en defensa del model de finançament que recull l'Estatut i han apostat per un "front comú" davant de la proposta de bases formulada per Solbes.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 pere, bcn, 22/07/2008 - 09:34

Pako, ja se'n publiquen. Ja es publiquen les inversions que es fan als diferents territoris. Però fins i tot que la Generalitat volés perjudicar un territori concret, no pot provocar-li més d'un 3% de dèficit. Els diners els té Madrid.

#5 templer, bcn, 22/07/2008 - 09:08

aun esta vivo ( politicamente ) el " tovarich " Fernandof Teixidorof

#4 Pep, St Pol, 22/07/2008 - 02:49

Sembla amic Pako que no t'has enterat que les balances ja han estat publicades

#3 Pako, Santako, 21/07/2008 - 21:58

Quan es publicaran les balances fiscals catalanes???quan sabrem quin expoli patim els barcelonins per part de les comarques catalanes????

#2 pere, bcn, 21/07/2008 - 20:30

El PP i C's queden fora de les negociacions per part catalana. És clar! ells es posarien sempre de la part espanyola. Ells encara dirien que volen més dèficit fiscal.