Publicitat
Política · 16 de Gener de 2013. 15:34h.

'Front comú' de PPC i C's contra la Declaració de Sobirania

Demanen a la Mesa que reconsideri l'admissió de les propostes perquè no són compatibles "amb la Constitució"

'Front comú' de PPC i C's contra la Declaració de Sobirania

Rivera i Camacho, en una imatge d'arxiu

PPC i Ciutadans han demanat a la Mesa del Parlament  -cadascú ha registrat la seva petició- que reconsideri la seva decisió d'admetre les quatre propostes de resolució de Declaració de Sobirania per al ple del proper 23 de gener.

En les al·legacions, el PPC sosté que l'objecte d'aquestes propostes, que és la declaració de la sobirania del poble de Catalunya, "no és compatible amb la Constitució Espanyola ni l'Estatut d'Autonomia vigents".

En la seva petició de reconsideració, el PPC sosté que la funció de la Mesa és evitar que "per mitjà de l'admissió a tràmit d'una iniciativa manifestament il·legal es pugui induir els membres de la cambra a cometre un acte manifestament contrari al dret".

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, ha manifestat que "la sobirania recau en el conjunt del poble espanyol, tal com dicta la Constitució" de manera que "aquest Parlament, com a òrgan que emana i que té la seva legitimitat en la Constitució Espanyola no pot admetre a tràmit propostes de resolució que tenen com a objectiu dinamitar l'Estat de Dret".

El portaveu de la formació que lidera Albert Rivera ha advertit que "si finalment aquestes propostes de resolució s'admeten a tràmit i no hi ha una reconsideració per part de la Mesa de les mateixes, Ciutadans demanarà al govern d'Espanya que presenti un recurs d'inconstitucionalitat en la seva admissió a tràmit".

El diputat de Ciutadans ha afirmat que "demanant aquesta reconsideració a la mesa es paralitza l'admissió en l'ordre del dia del pròxim ple del dia 23 de gener" i ha qualificat d '"irresponsables" aquells "partits que van aprovar un Estatut fa escassament sis anys i que ara estan proposant subvertir".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#17 pol, tàrrega, 16/01/2013 - 20:14

Mireu-los: Peret i Mandinga, un ens ensenya el culet, i l'altra la pinga

#16 Tirsa, Viladecans, 16/01/2013 - 20:04

Es curioso que Alicia Sánchez-Camacho, una mujer sin ideología ni escrúpulos y la peor candidata que jamás ha tenido mi querido PP en Cataluña, ha sido la que ha obtenido por dos veces consecutivas los mejores resultados de la historia en Cat.
Con otro candidato, segunda fuerza en el Parlament.

#15 don Pelayo, Barcelona, 16/01/2013 - 19:58

CiU y ERC representan el centroderecha y la izquierda catalana independentista...ya se han colocado. CUP extremaizquierda indepe.
PP y C's centroderecha y centroizquierda catalana españolista tb colocada.
Ya es hora que se coloque la izquierda catalana no separatista...PSC e ICV en algún lado.

#14 amoscaciques, Girona, 16/01/2013 - 19:53

M´alegra veure que hi ha dos partits catalans que defensen l´espanyolitat de Catalunya sense complexes i s´enfronten a l´independentisme de CiU,ERC i CUP...llàstima que el PPC (Partit Popular Camacho) hagi festejat tantes vegades amb el nacionalisme de CiU.

#13 Lo padrí, Lleida, 16/01/2013 - 19:02

Aquest xicotet dels sitadanos, no li dura mig segon a la tigresa. Voleu dir que no està preparant en salt. No el salt del tigre, si no el salt a la política nasioná ? vet aquí que el berzotas i el copro i tota la gent de la faixa es quedaran sense el minyonet!