Publicitat
Política · 4 de Juny de 2021. 17:35h.

Front comú entre Catalunya i Nova Caledònia per "fer un món més just"

El president de Congrés de l'illa encara francesa agraeix "el suport del poble català"

Front comú entre Catalunya i Nova Caledònia per "fer un món més just"

La presidenta de Parlament de Catalunya, Laura Borràs, i el president de Congrés de Nova Caledònia, Roch Wamytan, han signat avui "un conveni de col·laboració entre les dues cambres parlamentàries. La signatura s'ha dut a terme en el marc d'una visita institucional que el líder canac ha fet aquest divendres 4 de juny al Parlament. Nova Caledònia, que forma part de França, té previst fer un referèndum d’independència el 12 de desembre, el tercer acordat després dels del 2018 i el 2020.
 
En el seu discurs, la presidenta Borràs ha destacat "els llaços de germanor" entre els dos països i ha desitjat que l'acord de col·laboració entre les dues cambres "marqui l'inici d'un marc de relacions oficials entre els dos països" per "treballar conjuntament per construir un món més lliure i més just ".

Per la seva banda, el president de Congrés de Nova Caledònia, Roch Wamytan, ha celebrat la signatura d'l'acord de col·laboració i ha agraït "el suport que el poble català ha mostrat a Nova Caledònia". La delegació que ha visitat el Parlament estava formada per Roch Wamytan, president de Congrés de Nova Caledònia i Mickael Forrest, membre de el govern canaqués.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#29 Ni un pas enrere, media vuelta, New York de Mar, 14/06/2021 - 21:27

Un Frente Comun, entre Catalunya y Nueva Caledonia, casi na, un frente que abarca medio mundo, el mon ens mira? Que cooneh! EL UNIVERSO ens mira

#28 happy , esplugues , 06/06/2021 - 08:22

ahora ya respiro tranquilo ...

#26 El Sifoner, Castelló, 05/06/2021 - 13:01

(Borràs: "trabajar conjuntamente para construir un mundo más libre y más justo".)
Ciudadana Borràs, ¿que entiende ud, por "un mundo más libre y más justo"?, mas FRONTERAS, mas BUROCRACIA, mas centralizar economía en una zona en concreto y no repartir beneficios. Porque eso es lo que uds, quieren con la secesión.

#26.1 Decebut, bcn (tbn), 05/06/2021 - 19:35

Si aquests són els que ens han de fer un "món millor", val més que ens quedem com estem. De veritat.

#25 Narcís de la Ceba, Sant Higini de Matafaluga, 05/06/2021 - 11:30

Fa molts anys que els nostres grans líders estan lluitant per fer un món millor. En Pujol, molt abans en Cambó...!!

Per no parlar de les grans famílies d'empresaris que van promoure el comerç entre Àfrica i Amèrica per tal de fer un món més just!!

Quanta dignitat!!

#24 Tabarnés puro, Barcino, 05/06/2021 - 10:09

Supongo que habrán conversado en alguna de las 28 lenguas locales de Nueva Caledonia por parte caledonia y en catalán y aranés por parte catalana. Nada de utilizar lenguas represoras como el francés, el español o el inglés, supongo.