Publicitat
Política · 8 de Setembre de 2010. 19:59h.

Front contra les 'multes lingüístiques'

La sentència de l'Estatut revifa l'oposició de PPC i Ciutadans contra la immersió

Front contra les 'multes lingüístiques'

José Domingo i dirigents del PP en la protesta

La sentència de l'Estatut ha revifat els partits polítics -com el PPC, Ciutadans o Impulso Ciudadano- que s'oposen a la immersió lingüística. Aquestes formacions han participat aquest dimecres en una concentració davant la Secretaria de Política Lingüística, a la Rambla Santa Mònica cantonada Passatge de la Banca de Barcelona, contra les anomenades 'multes lingüístiques'.

El Tribunal Constitucional (TC) va determinar que el català no pot ser l'única llengua vehicular en l'ensenyament a Catalunya segons la interpretació de l'article 35 sobre els drets lingüístics en l'àmbit de l'ensenyament i en l'anàlisi del 6.1.

"El castellà no pot deixar de ser també llengua vehicular i d'aprenentatge en l'ensenyament", s'assegura en la resolució.

El Constitucional va afirmar també que l'Estatut "omet en la seva literalitat tota referència al castellà com a llengua docent", però deixa clar que "amb la menció del català no es priva el castellà de la condició de la llengua vehicular i d'aprenentatge en l'ensenyament".

L'article 35 de l'Estatut estableix que "totes les persones tenen dret a rebre l'ensenyament en català, d'acord amb el que estableix aquest Estatut", i que "el català s'ha d'utilitzar normalment com a llengua vehicular i d'aprenentatge en l'ensenyament universitari i el no universitari".

La sentència ha servit també per qüestionar -com ha fet la Defensora del Pueblo en funcions a instàncies del diputat José Domingo- la preferència del català en la Llei d'Acollida o el nou Codi de Consum, que preveu les sancions per aquells establiments que no s'anuncien almenys en català.

Publicitat
Publicitat

72 Comentaris

Publicitat
#72 Germán Areta, Barcelona, 11/09/2010 - 13:12

Resulta repulsivo leer los comentarios de este artículo y en general de cualquier articulo que este diario publica sobre el tema identitario. Con mi voto (que vale tanto como el de cualquiera de vosotros) no habrá independencia. Y tampoco quiero con com lo que aporto en impuestos se os de nada.

#71 Mola Mazo, Barcelona, 09/09/2010 - 20:56

El Santo Oficio.cat y sus chivatos anónimos de la secta del burro.

#70 ton, sallent, 09/09/2010 - 19:34

a cagar a la vía, et falta la segona part, que ve el tramvía. De quina llei parles, dels que la imparteixen, la clase jurídica que no ha fet la transició i son els mes feixistes d´Europa, aquets son el que ha d´impartir la llei... uy m´en oblidava que les lleis les fan els parlamentaris.

#69 ton, sallent, 09/09/2010 - 19:19

doncs jo també em manifestaré, tinc un càntir de Blanes a la nevera i la Genaralitat no mel vol homol-logar, ves quins collons

#68 Raimon Català, Vilafranca del Penedès, 09/09/2010 - 18:05

Molt bé, molt bé! Seguiu així companys!
Quant més sortiu al carrer, més a prop tindrem la independència!
Mira que n'arribeu a ser de borregos, però vosaltres no en teniu la culpa, és de la educació que us han donat els vostres pares, no integrats en el país que viuen.
Independència ja!!*!!