Política · 11 de Desembre de 2012. 21:32h.

Front contra Wert, però sense la CUP

Mas convoca una cimera en defensa de la immersió lingüística

Front contra Wert, però sense la CUP

Wert, en una foto d'arxiu

El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, dirigirà aquest dimecres una cimera en defensa de la immersió lingüística a les escoles catalanes amb la participació de la majoria de partits parlamentaris i de la comunitat educativa.

No hi serà, malgrat defensar el model d'escola en català, cap representant de la CUP, que a les eleccions del passat 25 de novembre va aconseguir tres diputats. La formació liderada per David Fernàndez no s'havia presentat als comicis anteriors i per tant no tenia cap electe en el darrer Parlament.

Tampoc no participaran en la cimera el PP i Ciutadans, que s'han mostrat favorables al projecte de reforma educativa del ministre d'Educació, José Ignacio Wert.

Mas ha convocat "els partits polítics que han recolzat la immersió lingüística durant aquests anys (Convergència i Unió (CiU); Partit Socialista de Catalunya (PSC); Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV)), i en representació de la comunitat educativa la Comissió Permanent del Consell Escolar de Catalunya (CEC)".

Està previst que hi prenguin part el secretari general de Convergència, Oriol Pujol; el president d’ERC, Oriol Junqueras; el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i el secretari general d’ICV, Joan Herrera, per part de les formacions polítiques; per part de la comunitat educativa, els 9 membres de la Comissió Permanent del CEC, encapçalats pel seu president, Ferran Ruiz.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#11 Pedrito, Bcn, 12/12/2012 - 10:12

Aqui sólo hay una cosa cierta: A este tío se le va a caer el pelo.

#10 JJJ, BCN, 12/12/2012 - 08:20

No es parla de la nefasta gestió de la consellera respecte a l'escola publica catalana, a la que ha desballestat, ni de la seva nul·la capacitat de negociació a Madrid, fent una reculada historica i histerica. Si els de la CUP es llegeixen la totalitat de la llei, n'hi ha per fer barricades!

#9 spanish, Madrdi, 12/12/2012 - 06:18

per que no les CUP ? jo no els he votat pero perque no ?

#9.1 JJJ, BCN, 12/12/2012 - 08:17

Les CUP segurament parlarien del que no volen sobre aquesta llei, la financiaciò encoberta de l'escola concertada. La lletra petita diu que si no tens prou diners per pagar l'educació privada, dius que la vols en castellà, i la Generalitat te la pague.La qüestió nacional, més cortines de fum

#8 olga, Terrassa, 11/12/2012 - 23:20

Ni la CUP, ni els de SI. O els uns o els altres, no?

#8.1 JJJ, BCN, 12/12/2012 - 08:22

Es una llei a mida per asentar els privilegis de la casta politica, i tindre escola concertada gratuita amb tan sols dir que la volen en castellà, cosa habitual en els entorns familiars d'aquesta casta, ja que tornem a que el proletariat parli en català de anar per casa, i els senyoritus en castellà

#7 robertg, bcn, 11/12/2012 - 23:20

Incomprensible. Espero que MAS recapaciti i rectifiqui d' immediat