Publicitat
Política · 12 d'Agost de 2011. 09:50h.

Front sobiranista a Madrid?

L'elecció d'Alfred Bosch com a cap de llista podria sumar a Reagrupament i Democràcia Catalana

Front sobiranista a Madrid?

Laporta i Carretero, en una imatge d'arxiu

Esquerra podria repetir la fòrmula que va utilitzar en les passades elecciones a l'Ajuntament de Barcelona i fer un front sobiranista amb Reagrupament i Democràcia Catalana a les eleccions generals.

El president regional de Barcelona, Oriol Amoròs i el vicesecretari general de coordinació institucional, Lluís Salvadó, estarien explorant un futur pacte amb les formacions que lideren Joan Carretero i Joan Laporta. Les dues formacions sobiranistes ja han manifestat que estan obertes a arribar a un acord sempre i quan Alfred Bosch sigui el candidat escollit.

En les negociacions també s'estaria parlant dels noms que les dues formacions aportarien a la llista conjunta. El líder de Reagrupament, Joan Carretero, podria ser el cap de llista per la demarcacio de Girona i, per la seva banda Anna Arque, que ja va anar a les llistes d'Unitat per Barcleona, podria ocupar el numero tres per la llista de Barcelona.

Sobre aquesta possibilitat, el futur president d'ERC, Oriol Junqueras, ha manifestat en una entrevista a La vanguardia que "els nostres objectius són la llibertat del país, la sostenibilitat de l’Estat de benestar i els valors republicans. En la mesura que hi hagi gent disposada a col·laborar en aquests objectius, estarem encantats de treballar plegats". En aquest sentit, ha afegit que "és evident que la confiança es guanya a còpia de treball i així serà més fàcil. Amb tot, els grans projectes no s’improvisen".

Per la seva banda, fonts properes al candidat han indicat a e-notícies que "no hi ha converses oficials" amb ningú però han admès "converses amb tothom a nivell informal". Al fil d'això, Junqueras, en una entrada al seu bloc, arran d'aquesta informació, ha indicat que "el meu compromís i el de la futura Executiva d’Esquerra és teixir complicitats amb tots els actors polítics, socials i civils que comparteixin un dels nostres tres objectius irrenunciables: la llibertat de Catalunya, l’Estat del Benestar i la igualtat d’oportunitats, i els valors republicans".

"En aquest sentit, aquestes darreres setmanes hem parlat amb molts representants del món universitari, de la societat civil i també amb molts independentistes d’esquerres que s’han il·lusionat amb el nou projecte i que tenen ganes de treballar i que les coses ens vagin bé", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#38 scolanus, barcelona, 13/08/2011 - 21:36

els de SI no existeixen ? no fan prou sorroll per la Independençia ? TOTS FEM FORCA separats condenats al fracas.

#37 Andreu, Balaguer, 13/08/2011 - 14:43

Veure en Carretero amb un microfòn al Congreso espanyol cantant-les clares pot ser una experiència orgàsmica. Pagaria, faria el que fos perquè fos així.

#37.1 jajajajaa, Barcelona, 14/08/2011 - 09:34

Pel cas que li fan riure indepes de cap de setrmana

#36 David, L'Hospitalet, 13/08/2011 - 09:44

El independentisme té que ser un projecte i deixar ja els personalismes dels seus liders ja siguin, Laporta,Carretero, Junqueres, Bertran, Tena i el llarg etcétera que tots coneixem quan acabem amb això ningu ens podrar aturar

#35 angel, cardedol, 12/08/2011 - 22:09

i PSC-PSOE´cs? no deixeu ara pobrets, desprès de 8 anys pactant i ara deixeu.

#34 Joan CG, St Boi, 12/08/2011 - 20:42

Si a aquesta coalició s'hi afegeixen mes partits i te el maxim suport de entitats i organitzacions independentistes, els votaré perque es vegi la força del INDEPENDENTISME, però penso que LA INDEPENDENCIA L'HEM DE GUANYAR A CATALUNYA i a espanya només hi guanyarem enemics, per tant ESCONS BUITS.