Publicitat
Política · 13 de Maig de 2020. 17:31h.

Fundadors de la JNC tenen registrat el nom de PNC

Acusen els promotors del nou partit polític d'apropiar-se del seu "llegat polític"

Fundadors de la JNC tenen registrat el nom de PNC

Militants de les Joventuts de Convergència Democràtica de Catalunya (JCDC) i posteriors fundadors de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ja van inscriure l'any 1978 el nom de Partit Nacionalista de Catalunya com a formació política. Els drets de la marca de la formació no es van arribar a activar mai, formen part de persones de l'antiga Convergència i ara passen a disposició dels impulsors de la futura formació impulsada per Poblet.

La JNC, en un comunicat, considera que la utilització del nom Partit Nacionalista de Catalunya suposa "un intent d'apropiar-se del llegat polític dels 40 anys d'història de la JNC". El comunicat de les joventuts del PDeCAT es produeix després que es publiqués que el partit polític que ha impulsat el grup de Poblet, format per exdirigents de CiU i persones del món social i empresarial, es dirà Partit Nacionalista de Catalunya.

"Arran de les informacions publicades sobre la creació d'un nou partit amb el nom de Partit Nacionalista de Catalunya, la JNC vol desvincular-se'n. Considerem l'ús del nom Partit Nacionalista de Catalunya com un intent d'apropiar-se del llegat polític dels 40 anys d'història de la JNC, i defensem fermament que aquest pertany tan sols a la JNC i als seus militants" han escrit des de l'organització.

"El Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) es va inscriure com a formació política el 4 d'abril del 1978 per alguns militants, aleshores, de les Joventuts de Convergència Democràtica de Catalunya (JCDC) i posteriors fundadors de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) al 1980" han apuntat des de les joventuts.

"La voluntat d'aquests militants era que el PNC acabés essent el partit mare de la JNC i que l'organització pogués concórrer a eleccions per mitjà d'aquesta formació, malgrat que això no s'ha arribat a produir mai" han indicat.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Juan Jose García, Cunit, 15/05/2020 - 17:36

Todo esto,significa que a Artur Mas,aún le queda patrimonio embargable.Dejenlo seguir.

#8 Sarola, Castelldefels, 14/05/2020 - 12:17

Ja tenim aquí una altre franquicia Nazi.

#7 R.I.P.cat, Chez Fangue, 14/05/2020 - 10:45

Les sigles RIP son les més adients per aquesta trepa o trepes en plural que ja no se sap qui son uns i altres. Correspondría a Robatoris i Potineríes. La trajectoria que han portat aquests darrers anys i fins i tot abans és de llibre Guines dels records. Fora necessari muntar una presó d'alta seguretat per ficar-hi tots aquests "fascinerosos" .

#6 ferran, jonestown, 14/05/2020 - 09:45

el seu llegat?...quin?...el latrocini i el nepotisme?...

#5 @stopseparatismo, Barcelona, 14/05/2020 - 07:21

El nombre Partit de Corruptes de Catalunya no está registrado y les viene de perlas...