Publicitat
Política · 13 de Juny de 2020. 09:50h.

Ganivetades a l'ANC

Joan Canadell organitza un sector crític contra Paluzie

Ganivetades a l'ANC

Les eleccions al secretariat nacional de l'ANC, que se celebren per via telamàtica, estan provocant una disputa entre blocs interns. Aquests estarien liderats per una part per Elisenda Paluzie i per l'altra per Montse Soler, propera a Joan Canadell.

La candidatura de Soler sorgeix pel descontentament que hi ha en amplis sectors de l'ANC, que consideren que cal impulsar la via de la unilateralitat i rebutgen el 'processisme' dels partits polítics independentistes. Els que abans van donar suport a Paluzie ara li munten un sector crític.

L'actual presidenta, Elisenda Paluzie, ja ha advertit que en cas de continuar els enfrontaments interns renunciarà a la reelecció. D'altra banda, la junta electoral ha exclòs a dos candidats, Roger Heredia i Eduard Cabús, per, suposadament, incomplir la normativa electoral.

Roger Heredia, mosso d'esquadra i tertulià ocasional de TV3, va afirmar a la televisió pública al maig del 2019 que Espanya és "imperialista" i la va equiparar amb "Cambodja". Va ser també impulsor del banc d'ADN de desapareguts durant la la Guerra Civil.

Les eleccions a la presidència de l'ANC ja van estar tenyides de polèmica el 2015, quan Liz Castro va guanyar per dues vegades els comicis, però tot i això es va designar president a Jordi Sánchez, en una jugada que es va atribuir a Artur Mas i a l'antiga CDC, que volia controlar l'entitat.

També el 2018 l'ANC no va permetre presentar-se l'exdiputat de la CUP, Antonio Baños, al·legant que aquest era participant de diverses tertúlies, fet contrari als estatuts de l'entitat. El mateix Baños va reconèixer llavors que les tertúlies eren la seva manera de guanyar-se la vida.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Tabarnés puro, Barcino, 14/06/2020 - 11:56

El proceso de descenso, derrumbamiento y destrucción de las sectas totalitarias es archiconocido: entre malvados se van depurando entre ellos hasta que quedan los más malvados, ineptos y tarados de todos. Y después el Hundimiento, los Manson, Waco o Jonestown.
No salpiquen, por favor.

#16 ferran, jonestown, 14/06/2020 - 10:13

es veu que hi han pocs calers a repartir,i massa aspirants a que els toqui la grossa...

#15 Marti, Palafrugell, 14/06/2020 - 07:53

Hay que joderse! Aznar tenía razón.

#14 Tirant, Bcn, 13/06/2020 - 19:42

Aquest tinglado de l'ANC ha de moure molts diners (donacions de milionaris separatistes, subvencions encobertes, negocis de publicitat, merchandisind, etc.,) i no és estrany que hi hagi bufetades (i ganivetades ...) entre "patriotes" per ocupar els llocs dirigents i d'aquesta manera cobrar suculents sous i gestionar els calerons ...

#13 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 13/06/2020 - 16:29

La ANC nació para ser un pozo de veneno social, así que no es extraño que se intoxique entre ellos