Publicitat

El jutge implica al tresorer del PP i a un eurodiputat

Garzón apunta alt

Luis Bárcenas, tresorer del PP

El jutge Baltasar Garzón ha trobat indicis contra almenys dos parlamentaris estatals o senadors del PP en el cas Gürtel, i ha preguntat a la fiscalia si s'ha d'inhibir-se de la causa a favor del Tribunal Suprem (TS), en absorbir aquests possibles imputats a la resta. Segons diverses fonts, un d'aquets és Luis Bárcenas, tresorer del PP i senador per Cantàbria, les eventuals responsabilitats del qual haurien de ser exigides davant del Tribunal Suprem. L'altre implicat per Garzón que està aforat al Tribunal Suprem és l'eurodiputat del PP Gerardo Galeote, segons el diari El Mundo.

Francisco Correa, el principal acusat, va implicar en les converses gravades per la persona que va denunciar el cas a Luis Bárcenas en el cobrament de quantitats milionàries per al partit relacionades amb suposades adjudicacions des del ministeri de Foment que dirigia Francisco Álvarez Cascos, segons les informacions publicades sobre el cas.

De fet, AENA, organisme dependent de Foment va adjudicar entre 200 i 2004, durant el mandat de Cascos, centenars de milions d'euros en desenes de contractes a l'empresa de Correa.

Gerardo Galeote Quevedo, vinculat en un informe policial amb la trama de corrupció que investiga el jutge Baltasar Garzón, és eurodiputat del PP des de 1994. Suposadament, el seu germà Ricardo, com a regidor de la localitat malaguenya d'Estepona, va contractar serveis amb empreses de Francisco Correa, cap de la trama. A més, el seu pare va ser regidor de l'ajuntament de Boadilla del Monte, també implicat en la trama.

D'altra banda, Garzón ha desmentit "rotundament", mitjançant un comunicat de l'Audiència Nacional, que el vicesecretari de comunicació del PP i diputat per València Esteban González Pons sigui un dels implicats en la trama de corrupció. Segons el comunicat, aquesta informació "no té fonament".

Garzón planteja aquesta qüestió en una providència, de 16 línies, en la qual dóna un termini de 48 hores -fins divendres- a la fiscalia per a que respongui "urgentment" si manté la seva petició d'inhibició davant els Tribunals Superiors de Justícia de Madrid i València o si considera més procedent realitzar una única inhibició davant el Tribunal Suprem.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Gerard, Barna, 25/02/2009 - 19:36

Si no fos pels catalans això no passaria Juani. Tot és una conspiració massònica-catalanista-comunista-islamista-etarra.

#1 juani de Mataro, Mataro, 25/02/2009 - 18:40

A estas altura todo lo que diga o hga Garzón huele a tufillo electoral.