Publicitat

Universitats accepta la sentència del TSJC sobre el castellà a la selectivitat

Geis se l'empassa

La consellera d'Universitats i Recerca, Gemma Geis, haurà d'acatar que el català deixi de ser la llengua per defecte a la selectivitat. Així ho ha ordenat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per a les PAU d'aquest mes de setembre, com ja va fer fa anteriorment als exàmens que van tenir lloc al juny.

Geis ja va mostrar en el seu moment la seva posició contrària a la decisió del TSJC. "La llengua catalana és la llengua vehicular de Catalunya. Les proves d'accés a la universitat no es toquen. Ja s'estava garantint que els alumnes triessin la llengua a l'hora de fer la selectivitat", va dir Geis.

A partir d'ara, s'han d'oferir els exàmens en totes les llengües oficials sense la necessitat de què l'alumne ho hagi d'especificar. 5.121 estudiants s'han matriculat la prova d'accés a la universitat en la convocatòria extraordinària de setembre que tindrà lloc demà dimarts 6, dimecres 7 i dijous 8 de setembre.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Tabarnés puro, Barcino, 08/09/2021 - 06:30

Ya buscarán cómo darle la vuelta. Hasta que no vea desfilar un par de responsables de la Degene hacia la cangrí no me lo creeré.