Publicitat
Política · 30 de Novembre de 2009. 17:59h.

Gemma Montull, també en llibertat

L'exdirectora financera del Palau de la Música Gemma Montull ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar davant el jutge Juli Solaz, de la mateixa manera que Fèlix Millet i que el seu pare, Jordi Montull.

La declaració ha durat més de dues hores, durant les quals el jutge ha mirat d'esbrinar si Montull exercia realment de directora financera o era només una comptable que obeïa ordres de Fèlix Millet i del seu pare.

Tot i que la fiscalia i les acusacions particulars han sol·licitat el seu ingrés incondicional a presó, el magistrat Juli Solaz ha desestimat la petició i ha deixat Montull en llibertat amb càrrecs sense imposar-li cap altra mesura cautelar, com si va fer amb el seu pare i l'expresident del Palau, Fèlix Millet, als que va retirar el passaport i va prohibir sortir de l'Estat.

Durant la seva declaració, Montull ha assegurat que desconeixia les irregularitats en la gestió del Palau. De fet, el seu pare ja la va exculpar el 19 d'octubre, quan va declarar davant Solaz, en afirmar que eren ell i Millet els que coneixien els moviments dels comptes del Palau, així com els tres advocats del bufet Bergós, als que va responsabilitzar d'elaborar les factures falses.

No obstant això, els fiscals Francesc Banyeres i Antoni Pelegrin i els lletrats de les acusacions particulars han demanat el seu ingrés a presó incondicional al·legant que hi ha un elevat risc i de destrucció de proves, i han destacat l'alta pena de presó a la que es podria enfrontar en cas d'arribar a judici.

Finalment, el magistrat ha deixat en llibertat amb càrrecs a Montull "sense imposar-li cap mesura restrictiva de cap dels seus drets", ha explicat el seu lletrat, el catedràtic de Dret Penal Jesús María Silva Sánchez, del mateix bufet que Pau Molins i Jordi Pina, advocats de Fèlix Millet i Jordi Montull, respectivament.

Silva Sánchez ha admès que Montull "lògicament està preocupada perquè està imputada en un procés penal però, no obstant això, està confiada en què el desenvolupament del procediment conduirà a l'esclariment de la seva innocència", ha dit.

Gemma Montull, amb el seu advocat, després de declarar davant el jutge del cas (foto: ACN / Anaïs Gordils)
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Kropotkin, Vic, 01/12/2009 - 09:47

Como ya he avisado, los patriotas catalanes no pueden ir a la carcel porque son patriotas. Solo los jueces colonos los pueden llevar a la carcel. Con la independencia, los jueces colonos no podrán actuar. Som-hi!

#1 Gil Ventura, Terrassa, 01/12/2009 - 00:59

Una cosa clara queda: No tenen ous de fotre ningú d'aquesta família a la presó per tot el que saben del 'mafioseo' que tenen muntat els polítics, jutges, hisenda, etc.

Que no ens prenguin més el pèl!!! REVOLTA CIUTADANA!! A LA FORCA!!