Publicitat
Societat · 12 de Març de 2013. 14:04h.

General Electric planteja traslladar una planta de Catalunya a Polònia

El Parlament insta el Govern a "fer les gestions oportunes" per evitar-ne el tancament

General Electric planteja traslladar una planta de Catalunya a Polònia

Imatge d'una protesta

La planta Power Controls, de Sant Vicenç de Castellet (Bages) i que pertany al grup General Electric podria tancar, atès que els propietaris tenen la intenció de traslladar la producció a Polònia i acomiadar els més de 135 treballadors de la planta.

Davant d'aquest fet, la mesa ha admès a tràmit aquest matí una declaració, signada per tots els portaveus dels grups, d’oposició al tancament de, i de suport als treballadors. El text es llegirà demà al ple després de la sessió de control al president de la Generalitat.

La declaració constata que la planta bagenca és “altament productiva” i ha obtingut “un 26 per cent de beneficis tant aquest any com l’anterior”. El Parlament insta el govern a expressar el seu suport als treballadors afectats i a fer “les gestions oportunes davant la direcció de la multinacional General Electric per evitar aquesta deslocalització”.

A més, en el text el Parlament demana a l’executiu que “vetlli pel compliment estricte de la legalitat vigent” en cas d’acomiadaments o expedient de regulació d’ocupació; que faci les “gestions oportunes davant el govern de l’estat perquè també s’impliqui a evitar aquesta deslocalització”; que expressi “el seu compromís amb el suport a les polítiques industrials i a aquelles que basin la sortida de la crisi en el suport a l’economia productiva”, i que negociï amb les matrius de les empreses en perill de deslocalització per “defensar i consolidar indústries competitives i un sector especialitzat”.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 BEJOTA, BCN, 13/03/2013 - 16:07

Nestlé huye de Cataluña y lleva la sede a Luxemburgo


Nestlé se ha llevado toda la tesorería de sus empresas en España a Luxemburgo. Si antes la operativa estaba centralizada en la sociedad Nestlé España.

#8 no es mucho pedir, Bcn del 3%, 13/03/2013 - 08:18

Polonia nos roba

#7 narcisa, l'amor és mutu, 12/03/2013 - 19:54

ei, tu, doncs diga-li al de la General que en el moment del trasllat, si no es molt demanar, que s'endugui també els búlgars, els albano-kosovars, els russos, els kazkans, els georgians, els ucranians, els romanesos i tots els polacs, (entre els milers i milers de bandes de l'Est que tenim a CAT).

#6 BEJOTA, BCN, 12/03/2013 - 19:39

SR. MAS: LES INDDUSTRIAS NO VOLEN INESTABILITAT I SI NO S'EN VAN...

#5 Xipolleig, Barcelona, 12/03/2013 - 17:02

Catalunya sense indústria té un futur desolador.
És dur,trist i injust,però fins que no canvii les relacions laborals al món, la inútil OIT, es podria anar suprimint, el treballador haurà de fer moltes renúncies i els governs hauran de facilitar les inversions,perquè altres llocs fan competència.