CiU aconsegueix tirar endavant les lleis omnibus amb vots de PSC, PPC i ERC

Geometria variable

Mas-Colell

El ple ha aprovat, amb el suport de CiU i de Joan Laporta, i, en diferents punts, del PSC, del PPC i d’ERC, la llei de promoció de l’activitat econòmica, la tercera de les lleis ‘òmnibus’ que rep el vistiplau definitiu de la cambra.

Els grups han mantingut diferents sentits de vot, tot i que ICV-EUiA i Solidaritat s’han posicionat majoritàriament en contra, i Ciutadans bàsicament s’ha abstingut. La llei afecta quatre grans àmbits, que són l’agroambiental, l’econòmic ─amb aspectes relatius al comerç o al turisme, entre altres─, el sanitari i el del territori.

Entre altres aspectes, la nova legislació afecta el dret d’adquisició preferent de sòl agrari a favor de la Generalitat, amplia els supòsits de comunicació prèvia en tràmits relacionats amb la gestió de residus i instal·lacions ramaderes; redueix les sancions en matèria de comerç interior, facilita l’inici de l’activitat turística i crea la figura dels ‘habitatges d’ús turístic’, i revisa les previsions sobre la implantació d’establiments comercials; modifica els supòsits de prohibició de la promoció de begudes alcohòliques per mitjà d’ofertes i rebaixes de preus; facilita l’accés als habitatges de protecció oficial, flexibilitza els requisits en els edificis de nova construcció, elimina determinades reserves urbanístiques i suprimeix l’informe preceptiu sobre les determinacions del pla urbanístic.

El ple ja va aprovar ahir les dues primeres lleis ‘òmnibus’, de simplificació i millora de la regulació i d’agilitat i reestructuració administrativa. CiU també va comptar amb els suports variables del PSC i el PPC en les votacions, i també amb el d’ERC en alguns punts de la primera de les lleis votades.

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jaume, Navàs (El Bages), 22/12/2011 - 19:52

L'alcalde Trias, abans de fer entrar el PP al govern de la capital de Catalunya, haria d'esgotar totes les possibilitats i imitar els diputats de CiU al Parlament que amb una bona habilitat política, han aconseguit aprovar les lleis que volien.