Política · 7 de Gener de 2010. 17:17h.

Gest de CiU a Montilla

Oriol Pujol dóna suport a la carta del president en defensa de l'Estatut

Gest de CiU a Montilla

Oriol Pujol, amb Quico Homs, en una imatge d'arxiu

Convergència i Unió ha fet una aproximació alGovern precisament en uns moments en què es torna a parlar de sociovergència, i diu que “dóna suport” a la carta enviada pel president de la Generalitat, José Montilla, a més de 200 entitats catalanes en defensa de l’Estatut. CiU ha emplaçat el president “a buscar també la unitat política de les forces que defensen l’Estatut de Catalunya”.

Així ho ha manifestat el portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol, en roda de premsa, tot i que ha considerat que la resposta de Montilla ha esta una mica “tardana”. Pujol ha afirmat que des de CiU “considerem positiu” que el president s’hagi dirigit a algunes entitats de la societat civil per reclamar una reacció unitària davant una possible sentència adversa del TC.

Però també ha volgut posar en evidència que“igual que cal una unitat de la societat civil, en paral·lel també cal la unitat de les forces polítiques que defensen l’Estatut”. Per aquest motiu, ha emplaçat el president Montilla a “treballar pel màxim consens de les forces polítiques perquè actuïn de manera unitària en defensa de l’Estatut”.
 
Segons Pujol, “és important que [el president] ens aclareixi quina línia vol marcar per a una acció unitària davant la sentència del TC”, i ha manifestat que “la línia de CiU és clara”, i ja fa temps que l’ha posat sobre la taula: “No s’hauria de tocar ni una sola coma de l’Estatut perquè és conseqüència d’un pacte que Catalunya fa amb l’Estat i és la voluntat del poble de Catalunya”.

Ha afegit que la línia d’acció unitària de a societat civil i política hauria de basar-se en tres ítems: “El poble de Catalunya haurà de ser consultat, el Parlament de Catalunya haurà de pronunciar-s’hi, i no es pot renunciar a cap dels aspectes d’autogovern que una sentència pogués amputar o retallar”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 marcelo, Barcelona, 08/01/2010 - 11:07

Estos son los buitres que desde lo alto gritan contentos (gruic,gruic)... van dando vueltas en el aire esperando a la carroña del PSC (gruic,gruic)... nunca en democracia tan pocos idiotas(miremos los afiliados a los partidos) tuvieron tanto poder.

#3 indiket, Girona, 08/01/2010 - 00:10

Prepareuvos. CIU i PSOE ja ho tenen pactat : sociovergència aquí i a Espanya!
ERC tindrà una patacada tan gran per haver fet president en Montilla que no tindrà ni veu ni vot.
Idependentistes, unim-nos que aquests no són dels nostres!

#2 Miquel del Fai, Mollet, 07/01/2010 - 19:33

els UNIONISTES de la SOCIOVERGÈNCIA es donen la ma, per salvar.se mutuament les misèries i les renúncies de anys. FORA els UNIONISTES de PSC i CiU. !!

#1 Cap a la Autodeterminació, Vallès Occidental, 07/01/2010 - 19:03

CiUu que no us entereu! Que ja passem d'Estatut, ara anem cap a la Independència.
El poble està pel dret a decidir i poder fer la consulta i guanyar-la. És el que diuen les enquestes.
Esteu perdent el tren.
Les consultes seguiran...i junts guanyarem!