Publicitat
Política · 31 de Març de 2010. 10:17h.

Gir liberal del PSC

Els socialistes accepten per primer cop el copagament sanitari

Gir liberal del PSC

Primera reunió del Comitè de Campanya del PSC

El PSC proposa un gir al centre en temes com el copagament sanitari segons el programa marc per a les properes eleccions, "Noves polítiques per a nous temps", que va ser aprovat el passat mes de desembre amb la participació de 700 experts.

Sobre el copagament a la sanitat planteja, per exemple, que "l’èxit de qualsevol política, i per tant, de qualsevol servei públic requereix també el compromís de la ciutadania amb les institucions, per això, cal estimular la coresponsabilitat entre el sistema sanitari i les persones tot canviant el missatge i la comunicació vers la ciutadania per un ús responsable dels serveis de salut i per la correcció d’exigències insostenibles".

"Un bon ús dels recursos sanitaris -afegeix- i arribar a la sostenibilitat del sistema requereix de l’aportació econòmica dels ciutadans i ciutadanes com succeeix en tants serveis públics, a través d’un sistema de copagament en funció de les rendes, del patrimoni i del tipus de patologia de cada usuari. Cal assumir que introduir el copagament sanitari en el discurs polític ens pot portar a un desgast electoral, per tant, abans de la seva instauració cal un autèntic esforç de conscienciació social".

El copagament ha estat, tanmateix, un tema tabú en el tripartit  perquè els partits d'esquerra consideren que l'assistència sanitària gratuïta és un dret universal. De fet el coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, ja va deixar clar el passat 27 de febrer -després d'unes jornades de salut del seu partit- que EUiA rebutja “qualsevol plantejament de copagament sanitari, tant a Catalunya com a la UE”.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 sulfuro sulfuro, Barcelona, 04/04/2010 - 14:53

La participación en los gastos de los servicios sanitarios que se reciben, aunque solo sea en una pequena parte, evita abusos.
Ya se hace y en paises como Alemania ha contribuido a frenar el crecimiento de unos costes que al final pagamos todos

#23 Fermí, Floresta, 02/04/2010 - 02:18

Voteu CIU, PP, PSC, ICV, C's,ER...tot és el mateix cambia alguna cosa perquè no cambïi res; Més del mateix. Corrupció, narcotrafic , represssio, multes, TV escombraria, manipulacio, estrés, psicopatia, explotació, guerres, fam , misèria, alienació,

#22 Fran, Llinars, 01/04/2010 - 13:38

Els meus avis,pares i jo mateix,tota la vida pagant com burros,i ara entre els han anat arribant a dojo i aprofitant-se d la nostra S.S.,i aquets politics incompentents,ens volen fer pagar 2 vegades el mateix.Son pura porqueria aquets sociates d visa.

#21 oscar, Lleida, 31/03/2010 - 21:42

el gir que haurien de fer seria en direcció a la presó molts d'aquests sociates del Baix Llobregat amics del Luigi i que s'han forrat ilicitament. Vaja una colla de mangantes

#20 Carme, Torelló, 31/03/2010 - 19:42

Pagara`tothom o només nosaltres? I els cèntims dels carburants, que el primer tripartit va dir que eren provisional? Que`significa PROVISIONAL per a aqeusts mentiders del PSOE? (Dic PSOE perquè el PSC inscrit al Ministeri és un partit canari.)