Publicitat
Política · 9 de Juny de 2022. 14:16h.

Giró acusa Madrid d'"imposar la gana" a Catalunya

"La voracitat de la capital només es pot satisfer amb el nostre dejuni"

Giró acusa Madrid d'"imposar la gana" a Catalunya

El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha culpat Madrid "dels problemes de finançament" de Catalunya. Ho ha fet en la resposta a una interpel·lació sobre les balances fiscals i el dèficit d'inversions al Parlament.

Giró ha afirmat que "la golafreria de Madrid imposa la gana i el pa negre els altres territoris. I en particular a Catalunya". "La voracitat de la capital, diputats i diputades, només es pot satisfer amb el nostre dejuni", ha sentenciat.

"Tots els catalans, des d'Alcanar fins a Portbou passant per Bossòst, tots, tenim un problema. Tenim un problema i el tenim fa molts anys. I aquest problema, avui, no es diu 3%, aquest problema es diu 36%, i és un problema gran, un problema endèmic, que per molts esforços que fem no hi ha forma de corregir-lo. Un problema que ens ofega i que ens fa sentir humiliats i que ens impedeix l'eclosió com a país", ha afirmat.

També ha dit que "quan una injustícia política dura mig segle es fa difícil creure que qui la provoca tingui cap intenció de corregir-la. I si el nostre país, Catalunya, no pot esperar que l'Estat revisi el seu model" i ha afegit que "només hi ha dues sortides".

"Una, abaixar el cap i esperar clemència, com de vegades fan els ostatges amb els seus segrestadors. I l'altra, persistir, mantenir la fe i la il·lusió. Buscar una oportunitat. Treballar i preparar les condicions, sense defallir, sense perdre l'esperança, per tal de fugir del captiveri i recuperar la llibertat", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 fernando López, barcelona, 13/06/2022 - 17:53

A Cataluña la han hecho pobre los independentistas y los "cagaduptes" que nunca encuentran bien las inversiones del Estado, no aprovechan nuestros recursos, gastan a manos llenas, montan embajadas, no apoyan a las empresas y nos llenan a impuestos para pagar su derroche. Cataluña siempre fue la niña mimada desde el siglo XIX.

#32 LoisA, Tabarnia, 10/06/2022 - 12:48

Las paellas de CAdaqués, están incluidas o excluidas? Al tomar com,o ejemplo el 3%, reconoce sin ambages que hubo una corrupción bestial en los contratos de obra pública.

#31 Tabarnés puro, Barcino, 10/06/2022 - 10:26

Girao, te voy a decir unas palabras familiares:
"Visca el Rei i mori el mal govern (de la Degeneralitat)!!!"

#30 Lepero, Barcelona, 10/06/2022 - 00:01

No es de extrañar que, desde que se ha deshecho de este gran ejecutivo muerto de hambre por culpa de Madrid, Caixabank se haya revalorizado en bolsa un 50%.

#29 Narcís de la Ceba, Sant Higini de Matafaluga, 09/06/2022 - 20:53

Això és una autèntica catàstrofe humanitària!! Les Nacions Unides haurien d'intervenir urgentment!!
Els espanyols són com els colonialistes britànics i nosaltres som com l'Índia!! Necessitem el nostre Ghandi!!

Quanta dignitat!!