Publicitat

L'exdirectiu de la Caixa es confessa independentista "des de fa molts anys"

Giró es destapa

El conseller d'Economia i Hisenda Jaume Giró, ha lamentat el fet que "hi ha gent que està represaliada, que està a la presó, que està exiliada" i ha reconegut que "sóc independentista des de fa molts anys". L'exdirectiu de la Caixa, que ha estat entrevistat aquest dissabte al programa Preguntes Freqüents de TV3, ha afirmat que "la millor manera que Catalunya fos econòmicament eficient seria sent un estat independent dins d'Europa".

Giró, que va comparèixer amb un llaç groc a la solapa, també ha manifestat que el creixement que ha experimentat la Comunitat de Madrid "ha estat en detriment d'altres comunitats" i ha considerat un "llast" el "dèficit fiscal". Giró ha reclamat que la Generalitat pugui gestionar els fons europeus de recuperació per la crisi ocasionada per la pandèmia.

"El creixement de Madrid ha estat en detriment d'altres comunitats espanyoles: Múrcia, les dues Castelles, Extremadura... Avui per avui, a Catalunya encara hi ha 120.000 empreses més que Madrid. Catalunya continua sent, segons el Financial Times, el lloc més atractiu per invertir d'Europa" ha apuntat.

El conseller s'ha reafirmat en les paraules que va dur a terme aquest divendres durant el sopar inaugural de les jornades del Cercle d'Economia, apuntant que "tenim un llast enorme d'un dèficit fiscal que arrosseguem". "Hi ha un dèficit fiscal i un dèficit en inversions" ha recalcat.

Giró ha explicat que "em va proposar ser conseller el secretari general de Junts des de la presó" i que "vaig trucar al president Puigdemont i estava encantat i molt content que acceptés aquesta responsabilitat i, per tant, amb una persona que estava a la presó i una persona que està a l'exili, vaig decidir fer el pas endavant".

L'exdirectiu de la Caixa també ha considerat que "jo crec que la banca no hauria de fer desnonaments", però ha apuntat que la majoria de desnonaments "són de persones particulars que tenen el pis ocupat que obren un procés judicial". "No tots els desnonaments són de la banca" ha afegit.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 BEJOTA, bcn, 21/06/2021 - 16:17

El voto de Lérida vale casi 3 veces que en Santa Coloma de Gramanet. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.
El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona,

#21 electra, Barcelona, 21/06/2021 - 08:17

Si si, quin fart de riure que em faig. Mentre va estar a la Caixa no va obrir boca!!!!!!!!!!!!!!

#20 Amèlia, Alella, 21/06/2021 - 00:18

Un bon dia (mes d’hora que tard) els de la CUP el llençaran a la paperera de la història i, quan això passi, no vindrà en Fainé a rescatar-lo….

#19 telamarinera, vng, 20/06/2021 - 23:49

cuanto rencor tiene dentro el excomprador (con dinero)de voluntades.

#18 LoisA, Tabarnia , 20/06/2021 - 22:56

Jajajajaja...vata fenómenos estos indepes oportunistas y trepas.