Política · 23 de Setembre de 2021. 09:17h.

Giró es planteja augmentar l'impost de patrimoni

Vint-i-quatre hores abans va dir que la pressió fiscal "no pujarà"

Giró es planteja augmentar l'impost de patrimoni

Giró, quan era un directiu de la Caixa, amb Junqueras i Fainé

El Departament d'Economia proposa, segons informa La Vanguardia, endurir l'impost de patrimoni per la part alta i augmentar la fiscalitat sobre les empreses familiars. Són algunes de les propostes enviades per la Generalitat al Ministeri d'Hisenda en el marc de les discussions del grup d'experts per a la reforma fiscal.

La tributació de l'impost de patrimoni podria augmentar especialment en els grans contribuents si reïxen les propostes remeses pel Departament d'Economia, que dirigeix Jaume Giró, i que passen per eliminar el límit conjunt d'IRPF i patrimoni. També es proposa ajustar "a l'alça el mínim exempt", ja que l'objectiu de l'impost és "gravar la capacitat econòmica derivada de la tinença de grans patrimonis".

En el cas de les empreses familiars, planteja que per poder beneficiar-se d'exempcions en els impostos de patrimoni i successions el contribuent ha de tenir com a mínim el 15% del capital de l'empresa familiar, en lloc del 5% actual, que fixa la legislació espanyola. En el cas d'agrupacions familiars el mínim passaria del 20% al 40%.

Les recomanacions de la Generalitat que impliquen un augment d'algunes figures impositives es produeixen mentre el conseller d'Economia, Jaume Giró, va insistir ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio que no preveu augmentar la pressió fiscal en els pressupostos de l'any que ve, que encara s'han d'acordar. "La pressió fiscal no pujarà, però estem treballant perquè hi hagi bones i justes notícies per a les rendes més baixes", va afirmar.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#18 VRaptor, Alicante, 23/09/2021 - 23:31

Si pasar del 5% al 15% y del 20% al 40% no es subir la carga fiscal, que baje Eric Hobsbawm (uno de los más grandes economistas de los siglos XX y XXI a aparte de ser militante del PC de GB )y se vuelve a morir del ataque de ira.

#17 L'avaricia rompe el saco, Barcelona, 23/09/2021 - 15:21

Bon cop de falç!!! la migració de CAT cap a millors zones geogràfiques peninsulars serà tot un espectacle, sempre els hi quedarà criticar Madrid, el seu pasatemps preferit

#16 Sergi Sergio, Barcelona, 23/09/2021 - 14:36

Esto es un infierno fiscal, no es de extrañar que cada dia huyan a otras comunidades empresas y particulares, al final aqui solo quedaran los que no puedan huir.

#15 Marcial Heredia, el circo de la tele, 23/09/2021 - 14:22

Ese rebotado de laCaixa y del Barça no se ha enterado que dos de cada tres ultrarricos no pagan impuesto de patrimonio porque viven en Madrid. Pronto aquí no quedará nadie, juntos acabaremos rezando : Marx, Marx, Marx. Pero que digo, ni Marx ni leches, Giró, Giró, Giró.

#14 Agustino, Barcelona, 23/09/2021 - 13:53

Es necesario para poder continuar con los fichajes de la hermana de la Vergés, por poner un ejemplo. Todos ellos tienen que estar bien pagados.