Publicitat
Política · 17 de Novembre de 2021. 10:54h.

Giró va demanar a Rajoy facilitar la marxa d'empreses

Aragonès no nega les acusacions durant la sessió de control

Giró va demanar a Rajoy facilitar la marxa d'empreses

Les cares de la bancada del Govern durant les acusacions d'Alejandro Fernández

El líder del PP, Alejandro Fernández, ha assegurat en seu parlamentària que el conseller d'Economia, Jaume Giró, va demanar el decret del Govern espanyol per facilitar la marxa d'empreses durant la seva etapa com a president de la Fundació La Caixa.

"Saben vostès qui va ser el primer a demanar el famós decret? Oh, sorpresa; el mateix senyor Giró. I no m'ho invento perquè en l'escrit dirigit a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, i davant de la creixent inseguretat jurídica, ho demanava 'per preservar els interessos de l'entitat mentre es mantingui l'actual situació a Catalunya'", ha destacat.

Fernández ha lamentat que Giró va "mentir descaradament" en la darrera sessió de control "culpant al decret de la fuga d'empreses". "El decret ho van demanar vostès. Impossible concebre major hipocresia. Indepes de dia, espanyolista de nit si hi ha diners en joc, és clar", ha reblat.

 

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no ho ha desmentit i ha respost acusant el govern de Mariano Rajoy de "donar la mostra més clara en contra no només de la promoció econòmica i l'estabilitat d'aquest país sinó també d'Espanya".

L'independentisme ha insistit sempre que el govern del PP va aprovar el famós decret per facilitar la marxa d'empreses, però en realitat van ser importants empreses catalanes que ho van demanar a l'Executiu espanyol. Fins aleshores el canvi de seu social havia de ser aprovat en junta d'accionistes, un tràmit que es pot perllongar durant algunes setmanes, i amb l'esmentat decret només s'ha d'aprovar pel consell d'administració.

 

- Bizum: 600.43.49.84
- Patreon: https://www.patreon.com/xriusenoticies
- Tienda online: https://xavierrius.myspreadshop.es/

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#34 Renacidos en la Fe, unsolpopla, 19/11/2021 - 03:47

El señor Giró es converso a la secta y además tiene un apellido catalán de los buenos. Así que nada se le puede achacar, ni afear, porque, con esas credenciales, para personas neutrales, ponderadas y ecuánimes como el autodenominado Archifa el señor Giró es doblemente Santo y se le ha de perdonar cualquier falsedad, mentira o acto impuro.

#34.1 Die Frage, Girona, 19/11/2021 - 10:09

El terme català "caragirat" sería aplicable a aquest personatge i a sobre escauría amb el seu cognom.

#33 Amoroso, Barcelona , 18/11/2021 - 13:16

Perdonadme, pero es que cuando los veo a todos sentaditos en su poltrona me dan unas tentaciones y unas ganas de...

#32 pepe, andorra, 18/11/2021 - 13:01

habla de Barcelona y alrededores como si fuera un pais aparte, este señor esta viviendo una disonancia cognitiva de tres pares, sera todo lo presidente de una autonomia del tres al cuarto, pero el señor se cree q vive en un cuento donde los unicornios amarillos, existen, pero alguien debe explicarle claramente q los unicornios amarillos, no existen

#31 Pànic hauríem de tenir, Girona, 18/11/2021 - 11:00

El més esgarrifòs d'aquest assumpte rau en que NO HI VA HAVER CAP DESMENTIT per part dels senyalats amb el dit de manera tan contundent. Tots muts llevat d'alguna explicació incoherent. Si més no, hi podía haver hagut algun valent defensor del conseller pero es veu que no hi havía arguments en contra de les afirmacions de l'acusador. Vergonyòs

#30 Die Frage, Girona, 18/11/2021 - 10:48

Ja sabem que no podem fer real la ciencia-ficció, pero a vegades ens agrada fer servir aquest recurs, si més no com a exemple virtual: En el cas impossible que Franco ressucitès y tornès la dictadura, molts estem convençuts que Girò i la majoría de sobiranistes que ens "governa" correríen a posar-se la camisa blava (que encara deuen guardar)