Publicitat
Política · 22 de Juliol de 2020. 19:50h.

Gol de JxCat als Mossos

El Parlament aprova que no tenen competències “en matèria d'antiterrorisme”

Gol de JxCat als Mossos

Comandaments dels Mossos quan van rebre la Medalla d'Honor del Parlament pels atemptats de Barcelona

El Parlament ha aprovat que els Mossos d'Esquadra no disposen de competències en terrorisme, malgrat que la Policia de la Generalitat es va encarregar de la investigació dels atemptats de Barcelona d'agost del 2017 i l'Estatut reconeix que tenen competències en l'àmbit de “la investigació criminal, incloent-hi les diverses formes de crim organitzat i terrorisme”.

“Els Mossos d’Esquadra, tot i no tenir competències en matèria d’antiterrorisme, haurien de poder saber si algun sospitós té antecedents o si és col·laborador o confident del CNP o d’algun altre cos de seguretat”, diu un dels punts de les conclusions de JxCat a la comissió d'investigació dels atemptats al Parlament.

Junts per Catalunya també considera que “en un entorn globalitzat no té sentit que un cos de policia integral com Mossos d’Esquadra no estigui integrat en les estructures policials internacionals com ara l’Europol i la Interpol”.

Aquest punt ha rebut 113 vots a favor -Ciutadans, JxCat, ERC, els Comuns i la CUP- i els vots en contra del PSC i PPC. D'aquesta manera, els partits independentistes obliden el que diu l'Estatut i conclouen que la Policia de la Generalitat no té competències en matèria de terrorisme.

L'Estatut estableix que la Policia de la Generalitat exerceix “totes les funcions pròpies d'un cos de policia” en els àmbits de “seguretat ciutadana i ordre públic”, “policia administrativa” i el de “policia judicial i la investigació criminal, incloent-hi les diverses formes de crim organitzat i terrorisme, en els termes que estableixin les lleis”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 Montse Quatre, Barcelona, 24/07/2020 - 11:09

Tenen ben guanyat el titol de Genestapo:

https://www.dolcacatalunya.com/2020/07/por-eso-les-llaman-la-genestapo/

La historia es repeteix, ja en epoca del sanguinari Companys es va profanar el servei de l'ordre public en mans dels delinquents els germans Badia i el covard Dencàs, i uniformats van fer molt mal a gent inocent i al pais

#9 joan, manresa, 23/07/2020 - 16:39

El Casal,16,42 h.--Només li faltava axó al poble de CAT...,No es un Boig...,ni dos...,ni deu..,poden arribar aviat al centenar...,estem sobre una bomba que en qualssevol moment pot explotar...,are ya no salvem ni lo que diu el pobre ESTATUT...,Els "TRES" Reietons, esclafant..,lo que haurien de defensar....Deu meu... que está passant...,EL CAOS

#8 Streaker, Barcelona, 23/07/2020 - 13:06

Así tendrán más efectivos para asegurar la impunidad de CDRs y demás fauna indepe, proteger lazos amarillos en espacios públicos, llevar documentos comprometedores del Govern a incinerar, escoltar prófugos de la justicia, actuar de inmediato contra okupas en propiedades de los Pujol... Lo que de verdad importa, vaya.

#7 recluta, conca, 23/07/2020 - 10:18

¡Pero sí tienen, competecia de terrorismo!

#6 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU POBRE CATALUNYA ENS MANS DE QUI ESTAS ? AIXO NO ACABARA PAS BE IMPOSUBLE TENIN EL PITJOR GOVERN DE TOTS , DÉU MEU JI PENSABA QUE TENIA QUE MIRAR ELS ESTATS UNITS PER VEURE UN PRESIDENT DE UN PAIS Q, 23/07/2020 - 09:13

PERE ,Lo que tenen que FER ELS MOSSOS DE ESCUADRA ,es fer lo que fan LA SEVAA FEINA . LA SEVA FEINA PRINCIPAL ES PROTEGIR I DEFENSAR LA GENT QUE VIU I TREBALLA A CATALUNYA . Que consevol persona Violenta lladres o Terroristas Violadores .la policia esta per servir i protegir a CATALUNYA . No las locuras de alguns Politics .