Pedro Sánchez ofereix Algesires a l'Open Arms

Gol de Salvini

Matteo Salvini (foto: Facebook de Mattteo Salvini)

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha ofert al vaixell Open Arms el port d'Algesires per desembarcar els 107 immigrants que encara segueixen a bord. La Moncloa ho ha anunciat a través d'un comunicat, on explica que la decisió s'ha pres per “la situació d'emergència que es viu a bord” i davant “la inconcebible resposta de les autoritats italianes”.

Sánchez ressalta que “Espanya és l'únic país disposat a acollir-lo en el marc d'una solució europea”, tot i que “els ports espanyols no són ni els més propers ni els més segurs per a l'Open Arms”. També destaca que “les dificultats exposades per altres països de la Mediterrània Central han portat a Espanya a liderar novament la resposta a una crisi humanitàri”.

“Espanya sempre actua davant d'emergències humanitària. Cal establir una solució europea, ordenada i solidària liderant el repte migratori amb els valors de progrés i humanisme de la UE”, ha assegurat Sánchez al seu compte de twitter.

La Moncloa subratlla que Espanya és “amb gran diferència el país de la Unió Europea que més rescats realitza a la Mediterrània”, alhora que recorda que “el Govern de Pedro Sánchez va enviar fa un any a Europa un missatge ètic en circumstàncies similars, quan rebre a València a l'Aquarius”.

El Govern espanyol afirma que la situació dels migrants de l'Open Arms ha causat “gran preocupació” des del primer moment, i explica que després de la recepció del vaixell “prosseguirà amb el repartiment dels migrants” acordat entre Espanya, Portugal, França, Alemanya , Romania i Luxemburg.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 19/08/2019 - 10:03

Es curioso que se culpabelice a los malvados europeos por no querer llenar sus calles de gente cuyo único objetivo real es parasitarlos, pero no así a las, al parecer, buenísimas mafias africanas que los exprimen y luego los abandonan en medio del mar a la espera de alguna ONG subvencionanda que les termine "el trabajo" de tráfico humano

#11 posì., ., 19/08/2019 - 08:13

Si ya hubiesen partido ayer,hoy lesfaltarìa menos para algeciras.
Acabo de ver un video,donde se quiere remarcar que estan nerviosos y que hay que desembarcarlos,y he visto que una chica estaba normal,y cuando la ha enfocado la càmara,ha empezado a hacer gestos de desesperaciòn.No digo que esten comodos,pero Oscar Camps,no me parece transparente.

#10 Pedro, Ceuta, 18/08/2019 - 20:43

Si el barco de hundiera, sería una pena muy grande....

#9 Lluis Gibernau, Girona, 18/08/2019 - 19:21

Creo hay mucho oportunismo politico en este tema.

- Son 4 gatos los que finalmente consiguen llegar a europa
- Sale mas a cuenta repartirnoslos entre todos y no crear un pblma mayor
- Las ONG estan subvencionadas por el estado y las comunidades autonomas, ergo son legales minuto 0
- Siempre sirven como cortina de humo para los politicos

#8 Sur de Europa, Barcelona, 18/08/2019 - 19:03Penso que aquest conflicte s'hauria de tractar molt seriosament amb tots els pa?sos de l'Europa mediterrànea, per evitar el mercadeix i saturació als pa?sos europeus fronterers.