Publicitat

El Parlament Europeu investigarà la presència d'exministres a les grans empreses energètiques a instàncies de l'eurodiputat

Gol de Tremosa

Tremosa

El Parlament Europeu ha aprovat el seu informe anual sobre la política europea de Competència per 500 vots a favor, 137 en contra i 73 abstencions. A instàncies de Ramon Tremosa, i amb l'assentiment general de la resta de grups parlamentaris, ha estat aprovada una esmena que reclama a la Comissió Europea que investigui si hi ha relació entre la presència d'exministres en els consells d'administració de les grans empreses energètiques i l'existència de pràctiques oligopolístiques per part de les mateixes.

CDC recorda que “l’existència de portes giratòries ha estat motiu de polèmica a l'Estat espanyol, per un possible favoritisme cap a les grans empreses del sector energètic per part d'exministres que passen a formar part dels seus consells d'administració. Al mateix temps, el preu de l'energia a Espanya és el segon més elevat de la UE, per darrere de Xipre, en bona part atribuïble a regulacions governamentals que en fixen els preus”.

Tremosa s'ha mostrat satisfet per l'aprovació d'aquest text, que "significa una reprovació del capitalisme castís que han promogut durant dècades PP i PSOE des del govern de l'Estat espanyol". Una altra esmena de Tremosa, que ha estat aprovada en l'informe del Parlament Europeu, proposa “la introducció de multes no només a empreses, sinó també a les persones concretes que duen a terme o dirigeixen un càrtel en un sector determinat”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Telamarinera, Vikanova, 20/01/2016 - 07:36

Acertada propuesta .
Espero que lis consejos regionales los miren también. Aquí está Madi,, y otros políticos de la cuerda Tremosa. Puestos por sus relaciones y no por sus conocimientos..
Bien Sr. Tramisa.

#12 Vaya esto le puede auto salpicar como se , investigue, comenzando por cargos TV3, 20/01/2016 - 05:22

Vaya entonces va a decir lo que pasa en Repsol con muchos del PNV y Cdc? Gas Natural, la Caixa(ese de erc ultimo que entró) y demás o sólo va dirigido a Madrid? Yo si fuera de C's ampliaría ese aspecto porque igual el amigo de los selfies es un tanto olvidadizo ....

#11 Valles, Terrassa, 20/01/2016 - 01:30

Tambe a David Madi i Heribert Pedrol, conseller de Gas Natural, ex-diputat de CDC al congres i asesor per la hi senda propia. Aquest no s'han de investigar?

#10 Gol en propia puerta, bcn, 19/01/2016 - 22:24

Tremosa atacando a los suyos. Como indica
http://luissoravilla.blogspot.com.es/2014/08/la-regalia-del-consejo-asesor-de-endesa.html
A destacar
1.- David Madi , mano derecha del Astut
2.- Germa Bel parasito del procés
3.-Carles Sumarroca socio del 3%
4.- Albert Mitjà socio Pere Pujol
5. Inma Tubella

#9 Carlos Gomez, Bcn, 19/01/2016 - 21:04

El David Madi i la seva relacio amb ENDESA tambe sera investigada ?