Publicitat
Política · 25 de Setembre de 2009. 14:20h.

Golejada de Núñez a Recoder

El constructor guanya el pols judicial pels terrenys de Torre Negra

Golejada de Núñez a Recoder

Recoder, al costat de Trias, en una roda de premsa a Collserola

El contenciós judicial que enfronta el constructor Josep Lluís Núñez i l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, pel sector de Torre Negra està sent guanyat als tribunals per l'expresident del FC Barcelona. El passat 22 de juliol, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul·lar la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) "per no ser ajustada a dret". Dues sentències anteriors del mateix TSJC, al voltant d'acords de l'ajuntament de Sant Cugat, declarava nul·les les resolucions del consistori dirigit per Recoder.

"La profusió de resolucions judicials declarant la il·legal actuació de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès en el dictat dels actes administratius relacionats, fins aleshores, desvesteixen de tota legitimitat al Sr. Alcalde per manifestar públicament que ha exercit, en aquest casos, les seves competències conforme a l’Ordenament Jurídic", ha indicat Núñez i Navarro en un comunicat. La intenció de l'ajuntament de Sant Cugat és protegir aquesta part de la serra de Collserola, però la Justícia està donant la raó a les empreses de Núñez en la majoria dels pleits.

El motiu de disputa està en el Pla General Metropolità (PGM) que té data de 1976. Segons Recoder, aquest PGM va servir per posar ordre, “però la sensibilitat mediambiental de llavors no és la d’avui”. Recoder ha dit que hi ha moltes poblacions dels entorns que estan requalificant sòl per a convertir-los en no urbanitzables, al revés del que era habitual, i ha posat com a exemple el cas de la Torre Negra, a Sant Cugat, on es volen “desprogramar” 170 hectàrees. “El procés està sent difícil”, ha dit, però s’ha mostrat convençut que al final “acabarà bé”.

Al 2003, l'ajuntament de Sant Cugat va declarar els terrenys com sòl no urbanitzable. Però ja al setembre de 2002 una sentència del TSJC estimava el recurs contenciós-administratiu interposat per Núñez i Navarro i anul·lava l'acte impugnat. Recoder, per aconseguir la protecció de Torre Negra com a part del Parc Natural de Collserola, ha explicat que aquesta declaració la podria fer el Govern per decret o bé per acord del Parlament.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Joan, Vallvidrera, 26/09/2009 - 18:23

Anims, Recoder, Sant Cugat està amb tu.

#3 charlie, Barcelona, 26/09/2009 - 09:41

Es una vergonya que e-noticies permeti posar comentaris que son mentida per fer mal al Sr. Carretero.

Joanet es nota que ets amic del mans netes del Carod Rovira i ERC- Panda de cara-dures. No teniu vergonya

#2 pere, BArcelona, 25/09/2009 - 22:36

ELs del TRI no volen rotegir zones verdes, nomçés volen emerdar ciu

#1 Joanet, Sant Cugat, 25/09/2009 - 15:39

Això el Carretero és qui sap de què va. Es comenta a Sant Cugat que va intentar intercedir per Núñez a canvi d'entrar a la junta directiva... Des d'ERC li van impedir. Mans netes, igual que amb l'hospital transfronteres