Publicitat
Política · 3 de Juny de 2009. 00:13h.

González s'enfronta amb Zapatero per Durao Barroso

L'expresident firma amb altres socialistes europeus un manifest contra el portuguès

González s'enfronta amb Zapatero per Durao Barroso

González i Zapatero, en un acte del PSC

L'expresident del govern espanyol Felipe González, que en l'actualitat dirigeix el grup de reflexió sobre el futur de la UE, ha demanat al Partit Socialista Europeu (PES) que no doni suport la reelecció de José Manuel Durao Barroso com a president de la Comissió Europea i que presenti un candidat socialista alternatiu. González contradiu així la política del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que ja ha anunciat que donarà suport Barroso encara que no sigui de la seva mateixa família política.

En una declaració firmada amb altres líders històrics socialistes, com el portuguès Mario Soares, l'alemany Gerard Schroeder i el francès Lionel Jospin, González assegura que "els socialistes i els socialdemòcrates i molts altres progressistes esperen un candidat procedent del Partit Socialista Europeu (PES), l'únic partit europeu que pot presentar una autèntica alternativa a la direcció europea que proposa el Partit Popular Europeu", que dona suport la candidatura de Barroso.

Els signants, entre els qui hi ha també el polonès Aleksander Kwasniewski, el grec Constantino Simitis i l'austríac Franz Vranitzky, ressalten que "en la present situació econòmica i política, és possible fer emergir una nova majoria al Parlament Europeu que crearia una autèntica oportunitat per a un candidat del PES" per presidir l'executiu comunitari.

"Dirigim aquesta crida als socialistes i als socialdemòcrates sobre la base de la nostra responsabilitat històrica comuna, perquè es doni aquest pas fonamental," conclou la declaració.

El text ha estat promogut per Soares, que ja s'ha queixat en diverses ocasions de què almenys tres primers ministres socialistes -Zapatero, el portuguès José Sócrates, i el britànic Gordon Brown- hagin anunciat que donen suport la reelecció de Barroso. Això ha bloquejat fins ara la presentació d'un candidat propi socialista a dirigir la Comissió, càrrec al qual aspirava l'ex primer ministre danès i president del PES, Paul Nyrup Rasmussen.

"El meu suport és per a José Manuel Durao Barroso. És un suport ferm i que serà permanent", va dir Zapatero el passat 29 d'abril en roda de premsa conjunta amb Barroso a Brussel·les, després d'una reunió per preparar la presidència espanyola del primer semestre de 2010.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat