Publicitat
Política · 19 d'Octubre de 2013. 16:56h.

Gordó defensa la "legitimitat" d'un Estat propi per a Catalunya

Adverteix l'Estat que la Constitució no pot ser "una gàbia que tingui empresonada la gent"

Gordó defensa la "legitimitat" d'un Estat propi per a Catalunya

Germà Gordó, durant l'acte

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha afirmat que "nosaltres, els catalans, formem part de la nació catalana i tenim dret, el que es reconeix a totes les nacions, per iniciar el procés cap a l’estat propi".

També ha recordat que, a més a més, "tenim legitimitat, que és allò que lliure i democràticament expressen els ciutadans votant i amb les manifestacions al carrer". "Catalunya té Dret i legitimitat per tenir  un estat propi", ha reblat Gordó, "que s'acaba de posar en pràctica a través de processos jurídics".

En aquest sentit, ha asseverat que "el Consell Assessor per a la Transició Nacional ja ha explicat que hi ha diferents camins que fan possible el procés". El conseller ha assegurat que "tenim les vies jurídiques per celebrar la consulta", alhora que ha afegit que "el govern de l’Estat ha de saber que la consulta és, jurídicament, possible".

En el marc de la jornada El procés cap a un Estat propi: perspectives jurídiques, que ha tingut lloc avui a Reus el titular de Justícia ha recordat que "els catalans som gent de diàleg i de pacte però, al mateix temps, som gent que sabem fer-nos respectar i fer respectar els nostres drets" i ha posat de manifest que, on som ara, és en el marc del diàleg, encara que l’ha titllat de "complicat".  Tot i així, s'ha mostrat convençut de que encara és possible un acord amb l'Estat per celebrar la consulta.

Gordó ha asseverat que "el que no poden ser les constitucions és una gàbia que tingui empresonada la gent" i ha posat com exemple la interpretació de la Constitució canadenca per part del Tribunal Suprem del Canadà que, per fer possible la consulta, va basar la seva interpretació de la constitució en els principis de democràcia i llibertat. "Per interpretar qualsevol constitució, cal anar sempre als principis", ha dit el conseller.

Germà Gordó ha afirmat que "les reflexions jurídiques sobre el procés cap a l’estat propi són necessàries i essencials perquè l’haurem de cosir jurídicament, també, amb aquelles visions més contràries", i ha qualificat "d’encert" l’organització d’aquesta jornada.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#15 GALAICOMAN, barcelona, 22/10/2013 - 13:51

(...) decir sinsentidos como que la Constitución es una "gàbia" y chuminadas por el estilo.

***Recuerdo que las naciones civilizadas del mundo tienen constituciones que datan del siglo XIX (e incluso del XVIII) y no cambian las reglas del juego apenas 30 años después de votarlas democráticamente.

#14 GALAICOMAN, barcelona, 22/10/2013 - 13:48

***Lo que no puede el sr. Godó es calificar de "gàbia" a un texto:

1) Que aprobaron democráticamente, sin coacción, los catalanes (y la prueba es que los vascos no lo hicieron)

2) Del que emana la autonomía de Cataluña y, por tanto, el poder del sr. Mas y acólitos.

3) Que permite al sr. Godó...

#13 BEJOTA, BCN, 21/10/2013 - 15:52

Informe de Convivencia Cívica Catalana
El desafío separatista hunde la economía catalana: 10 datos que lo demuestranUn informe pone de manifiesto cómo Cataluña está pasando de ser la locomotora económica de España a, en algunos aspectos, uno de los vagones de cola
LVL

#12 Juas, juas city, 20/10/2013 - 16:42

La Constitución no puede ser eso que dice Gordó... eso hay que reservarlo en exclusiva para el Estatut.

#11 BEJOTA, BCN, 20/10/2013 - 16:35

La Caixa da orden a las sucursales de controlar las salidas de depósitos motivadas por el independentismo catalán.