Publicitat

Junts s'aixeca de la reunió del Consell Executiu després que Aragonès no accepti els seus noms per a la mesa

Govern en crisi

Interrompuda la reunió de Govern pel desacord amb els noms triats per Junts per anar a la taula de diàleg amb el govern espanyol.

Els noms proposats per Junts són el vicepresident del govern, Jordi Puigneró; el secretari general i el vicepresident del partit, Jordi Sànchez i Jordi Turull, i la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras, segons informa Catalunya Ràdio.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha informat als membres del govern, reunits en el Consell Executiu, que s'havia parlat i acordat que es tracta d'una negociació de govern a govern i, per tant, la delegació proposada per Junts no s'accepta.

Davant d'això, la formació que encapçala Jordi Sànchez ha demanat un recés de la reunió de mitja hora. A hores d'ara la trobada s'ha reprès.

Aquest matí, Junts ha informat en un comunicat que la proposta havia estat traslladada a Aragonès, "per tal que el govern la pogués ratificar", proposta que, segons Junts, havia estat comunicada abans al president a través d'una trucada de Jordi Sànchez aquest matí.

Fonts de Presidència han manifestat el seu "malestar" pel fet que els noms de Junts s'hagin fet públics abans de consensuar-se, i han recordat que es tracta d'una taula "de govern a govern". Des de l'entorn d'Aragonès afegien que els noms s'havien de consensuar al Consell Executiu, reunit aquest matí, extrem que Junts ha negat.

Junts, per la seva banda, argumenta que els noms proposats són senyal de la seva "aposta ferma pel diàleg". Fonts d'Esquerra, però, ho consideren "una provocació".

Publicitat
Publicitat

72 Comentaris

Publicitat
#62 JM, Barcelona, 15/09/2021 - 11:07

Los ñordis una apuesta firme por el diálogo? Claro que sí. Que lleven un coche de la Guardia Civil y dialoguen con Pedro Sánchez subidos en el capó

#61 Very, V, 15/09/2021 - 09:49

Va Sánchez a la reunión con la intención de conceder a los golpistas estructuras y competencias que faciliten el éxito de un segundo intento golpista. Eso si, a cambio que no lo intenten en dos años. Lo que le queda de legislatura. Sino cuando gobierne PP y Vox.

#60 C, Vilassar de Mar, 15/09/2021 - 08:21

Aquesta astúcia només deu ser comprensible per catalans de pura raça. Jo reconec que diria que són subnormals.

#59 Masias , Mis posaderas , 15/09/2021 - 08:20

Ayer otro Día Historic

El Barça quedó segundo y el Bayer los penúltimos

#58 pregunto yo, Tarragona, 15/09/2021 - 07:56

¿No sería ya el momento de cerrar el chiringuito y ahorrarnos esa agonía, ese lastre, ese problema, esa ruina llamada Generalitat ?

#58.1 recordad 6 y 7 de septiembre , Secesionismo es fascismo , 15/09/2021 - 15:15

¿Y cerrar la lluvia de millones para todos los paniaguados del régimen? No lo veremos nunca mientras no se cambien las leyes para impedir el acceso de los partidos regionalistas al Parlamento