El govern de coalició se salva pels pèls

Govern en crisi

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut aquesta nit després d'haver-se reunit primer amb la resta de membres del govern i posteriorment amb el secretari general de Junts, Jordi Turull. La reunió extraordinària amb l'executiu ha durat dues hores, mentre que ja en fa dues més que parla amb el dirigent de Junts.

Aquest matí el president ha suspès l'agenda que tenia prevista per avui, l'endemà que Junts, en el debat de política general, plantegés la possibilitat de demanar-li que se sotmeti a una qüestió de confiança si no té prou garanties del compliment de l'acord d'investidura.

Aragonès ha arribat a la reunió de govern decidit a preguntar un per un als consellers si estaven assabentats de la decisió i si la comparteixen. Fonts de Presidència asseguren a TV3 que no hi ha hagut unanimitat en la resposta dels consellers de Junts.

Una versió que Junts ha contradit en un comunicat en què assegura que els consellers, de manera unànime, han apostat pel compliment de l'acord signat entre Junts i ERC per garantir l'estabilitat i la lleialtat de l'executiu, en la mateixa línia que va expressar el grup parlamentari, tant pel que fa a l'acord de govern com a la qüestió de confiança.

 

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#30 Tonet de Cafarnaüm, Manlleu, 28/09/2022 - 23:33

Atenció amb el cigronet perquè té la mala llet dels baixets i és diabòlic… es peta Puigneró per provocar la sortida del govern de Junts i d’aquesta manera no quedar ell com el responsable de fer fora als pringats de Junts, ans al contrari, Junts quedaria en com els qui trenquen el govern. Mentrestant prepara ja el pacte amb Sociates i comuns.

#29 Miquel, Cubelles, 28/09/2022 - 22:47

Los más lazis se excitan con la llegada del 1 de octubre. Pasado el 1 Oct el agua volverá a su cauce

#28 Marc de Vich, Vich, 28/09/2022 - 22:26

Bueno yo mañana, madrugo para ir al curro, no sé si dejarme la radio puesta, a ver si hay elecciones o ponen la Grándola, villa morena, pero que va estos no tienen sangre en las venas, con lo bien untados que están, solo ellos, el resto de los catalanes somos muebles y nos tratan como en el apartheid sudafricano, como en las vascongadas con su RH-

#27 Un vallesà, a prop de BCN, 28/09/2022 - 22:12

Quines ganes que tot això peti, peti i peti d'una vegada i de debò.
Som la comunitat autònoma més ridícula d'Espanya.
En comptes de Catalunya no es trigarà gaire a anomenar-se "CAGALUNYA".

#26 Carlos Gomez, que pasa nen, 28/09/2022 - 21:53

Aqui mucha Ley de Claridad, mucha conquista del espacio sideral y mucho cientotreintanosecuantos presidentes de no se sabe bien bien que pero al final nos van a dejar sin poder hablar en catalan com la lavadora como nos habian prometio.

Quins cantamañanas