Publicitat
Política · 6 d'Agost de 2009. 08:44h.

Governació afavoreix municipis d'Esquerra

La conselleria atorga la majoria de subvencions d'un pla per a municipis petits als governats pels republicans

Governació afavoreix municipis d'Esquerra

Jordi Ausàs, conseller de Governació

Les subvencions del programa de la conselleria de Governació 'Viure al Poble' han provocat malestar en el món municipal, perquè la majoria han acabat destinades a ajuntaments amb alcaldies d'ERC, el mateix partit que el del conseller Jordi Ausàs. La situació ha provocat la indignació d'alcaldes de CiU i del PSC, que, segons informa l'Avui, consideren un escàndol en el repartiment d'aquest programa destinat a municipis petits, en el qual participa de manera majoritària el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).


Segons consta al Diari Oficial de la Generalitat del 4 d'agost, des les 26 subvencions concedides, més de la meitat -14- han anat a parar a ajuntaments amb alcaldes d'ERC-AM, quan havien presentat de forma significativa menys sol·licituds que els municipis governats per CiU i també pel PSC. Només 10 ajuntaments de la federació nacionalista han rebut ajudes, quan és la formació majoritària entre els municipis de menys de 2.000 habitants. I el PSC, que li va al darrere, ha rebut tan sols dues partides. De les 141 sol·licituds presentades en total al seu dia, 58 eren d'alcaldies de CiU, 42 de socialistes i només 32 d'ERC.

L'alcalde de Barberà de la Conca (Conca de Barberà), Ramon Ribas (PSC), creu "sorprenent" i "sospitosa" la forma d'atorgar subvencions de la conselleria de Governació. Ha convocat una reunió a l'Ajuntament per valorar la situació i el fet que el seu municipi hagi quedat fora del repartiment. Ribas lamenta que van dedicar prop de 6.000 euros a fer el projecte, i que no ha servit de res. Volien arreglar dues places i el castell templer.

L'alcalde d'Arnes (Terra Alta), Xavier Pallarès (CiU), considera un "escàndol" el repartiment a favor de municipis d'ERC efectuat per la conselleria. "Tenim un sentiment de desconcert i emprenyament pels criteris utilitzats, que desconec". Pallarès va presentar un projecte per desenvolupar el turisme a la localitat, que ha sigut rebutjat. "Ens va costar més de 5.000 euros fer-lo, ens ho podríem haver estalviat...", va concloure. "Si a la Terra Alta només han donat ajuda a Corbera d'Ebre..., que governen ells", va insistir.

L'alcalde de la Floresta (Garrigues), Jaume Setó (CiU), acusa el govern de caure repetidament en el partidisme. "És que no és només el pla 'Viure al Poble', també passa amb el pla únic d'obres i serveis (PUOS), que sempre diuen que ens falta un paper o altre", lamenta. "Volen complicar-nos la vida", afegeix. La Floresta demanava diners per obrir un carrer en una zona deprimida del poble.

En sentit similar, l'alcalde de la Llacuna (Anoia), Josep Parera (CiU), es queixa que en aquests temes avui dia "no hi ha democràcia", sinó "els partits i les cadires". Segons Parera, l'administració actua "amb tota mena de favoritismes", amb una actitud incorrecta. I assegura que això té conseqüències molt negatives en temps de crisi. La Llacuna va sol·licitar diners per ampliar un pont, on s'han produït dos accidents de trànsit.

L'alcalde de Navès (Solsonès), Josep Maria Casafont (CiU), va recelar del pla des del primer moment. "Vaig estar a la presentació i em va semblar que els projectes estaven bastant triats", es queixa. "Després hi he estat molt a sobre, però em donaven allargues. Estic dolgut", conclou. Navès volia una partida per electrificar masies.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 Gran Home, Taradell, 06/08/2009 - 19:07

Crec que els ajuntaments de CiU es queixen per consigna politica. Cal desgastar a ERC. El que heu de fer és exigir als vostres dirigents que lluitin pel concert econòmic i per la independència. Au venga valents, queixeu-vos.

#22 Núria, Barcelona, 06/08/2009 - 18:48

Josepq... cap a Sicília doncs!!! perquè en conec dos d'allà que viuen aquí que estaran encantats que te n'hi vagis i ells es puguin quedar aquí.

#21 Antisectari, La Pobla de Segur, 06/08/2009 - 17:57

O sigui, Josep de Tremp, que els projectes dels municipis d\'Esquerra eren molt millors que els altres (!?) Va, home, va, que ja fa temps que ens afaitem. Els sectarisme d\'Esquerra no té límits, i els seus defensors no teniu sentit del ridícul.

#20 manel ferran, BCN, 06/08/2009 - 16:37

Mans netes..¡¡¡ Mans netes..¡ Feu-nos confiança...¡ que som equidistants...¡¡¡¡¡

#19 josep, tremp, 06/08/2009 - 16:14

ui corrupteles!!! això és lo primer que els bé al cap als convergents i als sociates, perquè serà? què passa, que si presentes un bon projecte no pots rebre subvenció?, què volen un cupo per partit independement de si el projecte és bo o no?