Publicitat
Política · 20 de Febrer de 2011. 22:42h.

Gràcia deixa el llistó molt alt

Un 33,4% de vots en la consulta sobiranista

Gràcia deixa el llistó molt alt

Veïns votant a la Plaça Lesseps

Barcelona Decideix ha escombrat. Aquest cap de setmana, a la marató de vot de les 24h de Gràcia, hi han votat un 33,57% dels veïns. La participació dissabte a les 14h ascendia a un 10%, a la matinada ha superat el 20%, i la resta s’ha anat acumulant fins a les 18h d’avui al vespre a l’hora de tancar les urnes. Aquestes dades són valorades com un èxit sense pal·liatius per l’organització, tenint en la tònica de participació en altres poblacions grans, i el fet que la consulta s’està celebrant a la capital de Catalunya, que és de llarg la ciutat amb més habitants del país.

En roda de premsa, els organitzadors han declarat que el percentatge de participació d’avui “Un somni en construcció; ens genera alhora vertigen i contenció”, segons declaracions d’Alfred Bosch, portaveu de Barcelona Decideix. També ha valorat aquest examen parcial com un clar pas endavant, ja que s’ha aconseguit superar els resultats obtinguts a la Barceloneta el passat mes de desembre, quan en l’arrencada del vot anticipat es va assolir una participació del 20’2%. “Amb prou mitjans,” ha afegit, “batríem rècords a tot arreu, a tota la ciutat.”

Bosch ha insistit que els resultats de Gràcia no són aplicables mecànicament a la resta de la ciutat, bàsicament a causa dels mitjans que calen per afrontar la magnitud de Barcelona. En el cas de Gràcia, l’escala ha estat assequible, el teixit associatiu ha ajudat molt i els recursos invertits han estat adequats. En aquest sentit, l’organització fa una crida a entitats i particulars perquè se sumin al gran esforç que caldrà desplegar; s’ha sol·licitat el concurs de voluntaris i sobretot de donants econòmics, atès que la situació financera de Barcelona Decideix està per sota del que seria necessari.

La prova de Gràcia ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de 327 voluntaris, en bona part veïns de la vila, que han tingut cura en tot moment de les taules de vot. També hi han acudit voluntaris de Barcelona Decideix, vinguts de tots els districtes de la ciutat i fins i tot de fora del municipi. Aquest ha estat el valor principal de la jornada, tot compensant una inversió modesta en recursos materials. La representant de Gràcia Decideix i ànima de l’operació d’aquest cap de setmana, Carla Carbonell, ha agraït la feina feta pels veïns del barri i pels voluntaris de tota la ciutat que han aconseguit, amb el seu esforç i professionalitat, transformar aquesta cita en un èxit remarcable.

El coordinador d’administració electoral de Barcelona Decideix, Eduard de Càceres, ha ofert les xifres del recompte. Segons ha explicat, en el còmput final han votat un total de 13.181 ciutadans, dels quals 830 no estaven censats a la vila de Gràcia. Sobre el cens d’electors de la vila (35.931), per tant, els 12.062 vots corresponen a un 33.57%.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#40 Ramon, Barcelona, 22/02/2011 - 17:04

Deus mentir perquè, si no, ens ho hauries dit ahir. I menteixes de totes, totes, quan generalitzes. L'organització assegura que el que dius és impossible perquè les instruccions són just les contràries i seria llençar-se pedres a la pròpia teulada. Ni tu ni jo i deixem-ho en anècdòtic?

#39 Alberto, Barcelona, 22/02/2011 - 15:12

Ramón, no miento. Mesa informativa junto al metro Fontana, hace unos días.

#38 Jordi, Barcelona, 22/02/2011 - 14:02

Alexei: en comptes de pressuposar, t'invito a provar-ho tu mateix. I després en parlem.

#37 Ramon, Barcelona, 22/02/2011 - 10:02

Bon senyal: com que la participació ha estat espectacular -i espera al deu d'abril-, ara ja no ridiculitzen els percentatges aconseguits malgrat el desert mediàtic i la consigna dels partits espanyolistes de no votar. Ara passen al pla B. Ara resulta que s'han fet trampes. Boníssim senyal.

#36 Ramon, Barcelona, 22/02/2011 - 09:57

T'ho inventes, Alberto. Menteixes.