Publicitat
Política · 13 de Juny de 2009. 21:11h.

"Gran Timoner Planetari"

El periodista Gregorio Morán alerta sobre "el suïcidi de l'esquerra catalana"

"Gran Timoner Planetari"

Zapatero, en un muntatge elaborat per ERC

El periodista Gregorio Morán ha qualificat, en un article, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de "Gran Timoner Planetari", en al·lusió als elogis que li va dedicar la secretària d'organització del PSOE, Leire Pajín, quan a la campanya electoral de les europees va dir que seria una "gran notícia interplanetària" la coincidència d'Obama com a president dels EUA i de Zapatero com a president de torn de la UE.

En un article titulat "El suïcidi de l'esquerra catalana", publicat a La Vanguardia, Morán parla inicialment d'alguns aspectes de les eleccions europees, què li produeixen "una perplexitat permanent". Sobre això, es refereix a la derrota "fins a la humiliació" de López Aguilar a la seva terra, les Canàries; el resultat de València, malgrat els problemes de corrupció de Francisco Camps, o el fet que el partit de Rosa Díez hagi superat IU a Madrid.

Afegeix que aquests "exemples electorals demostren que el Gran Timoner Planetari ha perdut aquella sort que li feia creditor del que els castissos denominen una flor al cul, per passar a una cosa tan prosaica com les morenes."

Fa referència després a les explicacions sobre l'alta abstenció registrada a Catalunya que han donat "la classe política i els columnistes salomònics, bona part d'ells assessors directes del Govern [català]".

I escriu: "Cal tenir un rostre de ciment armat per explicar el rebuig del tripartit, de la seva pròpia base política, com a responsabilitat del Gran Timoner Planetari. Però tan estúpids creuen que som? Hi ha cosa més ridícula que veure a l'eminent Zaragoza, un d'aquests paios l'arrogància dels quals demostra que tot, fins i tot els responsables polítics, pot empitjorar, encoratjant-nos a tenir por de la dreta internacional? Hi ha una cosa tan infantil com ocultar a la ciutadania catalana que ala llista anava la inefable Magdalena Álvarez, exministra d'Incomunicacions? No sé en què es diferencien ells de la dreta; ho comparteixen tot amb ella. És suficient amb seguir el camí cap a la marginalitat d'Iniciativa per Catalunya".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Alcampelló, Barcelona, 14/06/2009 - 22:54

El artículo de Morán tiene mucha tela e induce a pensar, es gratis, sobre lo que pasa en Catalunya y lo que puede pasar. Exagera en lo de Planetari. ZP quiere ser sólo el Gran Timonel de Europa, como Mao lo fue de China. A cada cual lo suyo.

#14 AbateMarchena, Viladecans, 14/06/2009 - 13:33

Sus sabatinas intempestivas de La Vanguardia son crónicas que delatan las maldades de nuestra sociedad y las pocas esperanzas de que la sociedad consiga el equilibrio entre poderosos y humildes.

#13 AbateMarchena, Viladecans, 14/06/2009 - 13:30

Siento una gran admiración hacia Gregorio Morán como periodista, soy seguidor suyo desde la maldita Transición. Honesto, digno como pocos, libre sin ortodoxias paralizantes y vocero de las perfidias del poder hasta estar proscrito de los medios.

#12 AbateMarchena, Viladecans, 14/06/2009 - 12:49

Ya es raro que se cuelgue un artículo de Morán en la prensa. Desconectado de los problemas identidarios, desconocedor de nuevos métodos de lucha más eficaces, moribunda la lucha de clases hasta que haya una gran CRISIS, Morán no tiene respuestas.

#11 pol, mataro, 14/06/2009 - 12:44

Ens sobren Deus i profetes. Espero que els ciutadans el foragitin, o si volen els seus directament el treguin del partit. Per el be del pais cal un ciutada terrestre que dirigeixi el pais cap un desti que no sigui el cingle, que hi caurem i ens farem mal.