Publicitat
Política · 15 de Novembre de 2015. 09:42h.

Guanyem Badalona creu que la massacre de París és culpa de les "guerres imperialistes"

El partit de l'alcaldessa diu que no es pot ara "atiar el discurs islamofòbic"

Guanyem Badalona creu que la massacre de París és culpa de les "guerres imperialistes"

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, amb Lluís Rabell

Guanyem Badalona en Comú ha condemnat “de manera total i absoluta” els “brutals” atemptats de París perpetrats per Estat Islàmic, amb 127 persones mortes, i més de 300 ferides, moltes d’elles molt greus. La formació considera que “les víctimes han pagat de manera injusta la política de guerres imperialistes a l’Orient Mitjà, entre altres indrets del món, seguida pels governs occidentals amb l’objectiu de controlar la zona per als seus propis interessos”.

“La mateixa política que ha adobat el terreny al feixisme d’Estat Islàmic -afegeix en un comunicat-. A ells, als governs imperialistes occidentals, també els assenyalem com a culpables d’aquestes morts en tant que considerem que són l’arrel del problema”.

El partit de l’acaldessa exposa que “aquests atemptats persegueixen l’objectiu de crear terror i alterar les vides de la ciutadania a tot arreu” i adverteixen “del perill d’utilitzar aquests atemptats per atiar el discurs islamofòbic amb l’objectiu de crear divisió social, confonent de manera interessada la identificació de l’enemic, i és precisament aquesta divisió de la qual els autors dels terribles atemptats d’ahir s’aprofiten per estendre el seu discurs de manera global i no només al seu territori”.

“L’autoanomenat Estat Islàmic és feixisme en forma de terrorisme internacional-remarca-. Té com a únic objectiu sembrar la por i l’odi; la religió és únicament una excusa que ni tan sols practiquen”. En aquest sentit, fan una crida al “diàleg intercultural” perquè “és un dels principals valors que té la societat per lluitar contra la intolerància, una altra arrel d’aquests problemes”. 

També adverteixen de”la retallada de llibertats en favor de la seguretat” arran dels atemptats i indiquen que “és evident que la política de seguretat, fins i tot en els seus màxims exponents, amb alertes per possibles atemptats, s’ha vist ineficient i cal reformular-la, però aquesta reformulació no es pot produir retallant les llibertats individuals i col·lectives de la població”.

Finalment, es solidaritzen amb el al poble kurd “i les seves unitats de peixmergues que combaten pràcticament en solitari i de manera efectiva el feixisme de l’Estat Islàmic, tot i ser atacats alhora per l’exèrcit turc de Recep Tayyip Erdoğan, amb el vistiplau de la coalició occidental que pretesament vol acabar amb l’enemic comú”.

Publicitat
Publicitat

52 Comentaris

Publicitat
#57 laura, lleida, 17/11/2015 - 14:28

És probable que aquesta sigui una de les causes a tenir en compte, però si us plau, quin llenguatge més tronat, el de l'esquerra progre que compra roba cara això sí sembla tirada i semblen tant i tant bons...

#56 nadia, Barcelona, 16/11/2015 - 09:10

Ai, ai, ai, senyora Sabater...

#55 Vergonya aliena sento, Barcelona, 16/11/2015 - 00:45

Quin parell d'escalfa-cadires !! Dolors Sabater, comisaria politica d'Odium Cultural i una de les alcalseses "marjorettes" que va anar a donar suport al Conducator Mas al TSJCat.i Franco Rabell, l'empresari en fallida..Quin exemple per les generacions esdevenidores.....

#54 Pedro G, Badalona , 16/11/2015 - 00:23

Y a ti quién te ha pedido la opinión de la masacre mama rra cha.
Dedícate a lo tuyo y dejate de tanto postureo político.

#53 Luis Miguel, Tarragona, 16/11/2015 - 00:19

Este par de miserables que vayan a los familiares de los asesinados a contarles el rollo del imperialismo. A ver si tienen huevos y a ver que les dicen.